Bank Asya hisseleri iki günde yüzde 41 yükseldi

Banka Asya hisseleri satış haberiyle birlikte sert yükseldi. Hisse senedindeki 2 günlük yükseliş yüzde 41'e ulaştı. Bank Asya'da önceki gün başlayan satış yükselişi dün de sürdü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bank Asya'da önceki gün başlayan satış yükselişi dün de sürdü. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koyduğu bankanın yüzde 51'ini satışa çıkardığı haberiyle önceki gün yüzde 19'un üzerinde değer kazanan hisseler dün de yüzde 19 yükseldi. Böylece iki günlük toplam artış yüzde 41'i buldu ve hisseler ekimden bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak 7 aylık kayıplarını sildi. Önceki gün yapılan açıklamada, geçen yıl el konulan Bank Asya'nın 24 Haziran'da satışa çıkarılacağı açıklanmıştı. TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, 29 Mayıs'taki süre sonuna kadar satamamaları halinde bankanın tasfiye edileceğini 11 Mayıs'ta açıklamıştı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, 29 Mayıs 2015'te Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesine karar vermişti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar