Hisse senedi yarışmasında şampiyon Özyeğin oldu

Hisse senedi yarışmasında Türkiye şampiyonu Özyeğin Üniversitesi oldu. Prag’daki hisse senedi yarışmasında Türkiye’yi Özyeğin Üniversitesi temsil edecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Özyeğin Üniversitesi, CFA Institute tarafından dünya çapında düzenlenen hisse senedi araştırma raporu yarışmasının Türkiye finalinde birinci oldu.


Özyeğin Üniversitesi, CFA Institute tarafından dünya çapında düzenlenen hisse senedi araştırma raporu yarışmasının Türkiye finalinde birinci oldu. CFA (Chartered Financial Analyst) İstanbul Society koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 2017 yılı IRC Türkiye final yarışmasını kazanan Özyeğin Üniversitesi ekibi, Nisan ayında Prag’da yapılacak olan bölge finalinde Türkiye’yi temsil edecek.


Girişimciliği, yenilikçiliği ve sürdürülebilirliği vizyon olarak benimsemiş bir araştırma üniversitesi olan Özyeğin Üniversitesi, CFA Institute tarafından dünya çapında düzenlenen hisse senedi araştırma raporu yarışmasının Türkiye finalinde tüm rakiplerini geride bırakarak birinci oldu Özyeğin Üniversitesi, ülkemizi Nisan ayında Prag’da yapılacak olan bölge final yarışmasında temsil edecek. 


15 ÜNİVERSİTE YARIŞTI

Başarılı üniversite öğrencilerinin profesyonel iş hayatını deneyimlemelerine fırsat vermek amacıyla Türkiye’de 2009 yılında başlayan “CFA Research Challenge” yarışmasının bu yıl dokuzuncusu yapıldı. Yarışmanın Türkiye ayağına, toplam 15 üniversitenin işletme, finans, ekonomi, bankacılık bölümlerinin lisans ve lisansüstü öğrencileri katıldı. Her sene farklı şirketlerin araştırma raporuna konu olduğu yarışmada bu sene Arçelik incelendi. Takımlardan sektörel ve finansal analiz yapması, değerleme yöntemlerini kullanması ve bunun sonucunda bir tavsiye kararı alması beklendi. Yazılan raporlar üç finans profesyoneli tarafından değerlendirilip notlandı; en yüksek puanı alan beş üniversite Türkiye finalinde sunum yapma hakkı kazandı. 


ŞAMPİYON ÖZYEĞİN OLDU

Final yarışması 9 Mart 2017 Perşembe günü Yapı Kredi Yatırım sponsorluğunda Yapı Kredi Plaza D Blok Genel Müdürlük Binası, Konferans Salonu’nda yapıldı. Finalde ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi yarıştı. Final sunumları beş finans profesyonelinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Rapor ve sunum puanlarının ortalaması alınarak yapılan sıralama sonucunda Ezgi Akalan, Mohamad Aljaıroudı, Hasan Okan Arın, Aarush Jaggi ve Mert Mut’tan oluşan ÖzÜ Takımı, tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye şampiyonu oldu. Son üç yıldır okullarını temsil eden ve yarışmanın Türkiye finalini ikinci kez kazanarak finans alanında önemli bir başarıya imza atan ekibe, ÖzÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Yönder ve Ak Yatırım’dan Bertuğ Tüzün mentorluk yaptı. 


NİSANDA PRAG YOLCUSU

Şampiyon ekip, 26-28 Nisan’da Prag’da yapılacak bölgesel final yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek. Özyeğin Üniversitesi takımı, bu yarışmada da birinci olması durumunda yine Prag’da yapılacak global finale katılacak.


Yarışmaya katılan her üniversite takımı iki danışmanla yarışmaya hazırlanıyor. Akademik danışmanı üniversiteler kendileri belirliyor. Sektörel danışman ise sermaye piyasalarında deneyim sahibi olan profesyonellerden seçiliyor. Bu sayede takımların teorik bilgi ile piyasa pratiği arasında gerçekçi bir bağlantı kurması amaçlanıyor.


Üniversite-Sermaye piyasaları işbirliğinin en canlı örneklerinden biri olan CFA hisse senedi araştırma raporu yarışması Türk Sermaye Piyasalarına küresel standartlarda donanıma sahip genç yetenekler kazandırmayı hedeflemektedir. CFA Research Challenge’da daha önceki yıllarda aşağıdaki üniversiteler belirtilen şirket rapor ve sunumları ile Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanmışlardı:



2016-2017: ARÇELİK – Özyeğin Üniversitesi

2015-2016: TÜPRAŞ – Boğaziçi Üniversitesi

2014-2015: TURKCELL – Özyeğin Üniversitesi

2013-2014: ÜLKER – Koç Üniversitesi

2012-2013: THY – ODTÜ 

2011-2012: TOFAŞ – İzmir Ekonomi Üniversitesi 

2010-2011: Trakya Cam – Sabancı Üniversitesi 

2009-2010: Mardin Çimento – Sabancı Üniversitesi 

2008-2009: TAV Havalimanları – Koç Üniversitesi 



Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar