Metrobüs kazasında flaş gelişme!

İstanbul, Acıbadem'de meydana gelen metrobüs kazasında şoföre şemsiyeyle saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan Murat A tutuklandı. Kadıköy'de meydana gelen metrobüs kazasında şoföre şemsiyeyle saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan Murat A, "olası kasıt ile birden fazla kişiyi yaralama", "kasten yaralama", "olası kasıt ile kamu malına zarar verme", "birden fazla kişiye yönelik olası kasıt ile mala zarar verme" suçlarından tutuklandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kadıköy'de meydana gelen metrobüs kazasında şoföre şemsiyeyle saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan Murat A, "olası kasıt ile birden fazla kişiyi yaralama", "kasten yaralama", "olası kasıt ile kamu malına zarar verme", "birden fazla kişiye yönelik olası kasıt ile mala zarar verme" suçlarından tutuklandı.
Avrupa Yakası'ndan gelen metrobüsün, Acıbadem durağında yoldan çıkarak kaza yapmasının ardından metrobüs şoförü Recai Türkoğlu'na şemsiyeyle saldırdığı gerekçesiyle tutuklanan Murat A'nın nöbetçi sulh ceza hakimliğine verdiği ifadenin detayları ortaya çıktı.
Şüpheli Murat A, sorgusunda, kaza ile ilgili emniyette ve savcılıkta ifade verdiğini belirterek, "O ifadelerim doğrudur. Bana aittir. Pişmanım. Ayrıca metrobüs şoförü bana küfür ettiği ve diğer yolculara da sert bir şekilde tepkiler gösterdiği için ben de ona tepki gösterdim. Metrobüs şoförünün uygunsuz ve küfür içeren tepkisinden dolayı ben de tepkide bulundum. Olayların bu hale gelmesinden dolayı pişmanım. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Serbest bırakılmak istiyorum." dediği öğrenildi.
Nöbetçi sulh ceza hakimliği, şüpheli Murat A'nın, "olası kasıt ile birden fazla kişiyi yaralama", "kasten yaralama", "olası kasıt ile kamu malına zarar verme", "birden fazla kişiye yönelik olası kasıt ile mala zarar verme" suçlarını işlediğine dair somut ve kuvvetli suç şüphesi olduğunu gösterir deliller bulunduğuna hükmetti.
Hakimlik, kanunda öngörülen ceza miktarı, dosyada delillerin tam olarak toplanmamış oluşu, şüphelinin tanık ve diğer müştekiler üzerinde baskı yapma ihtimalinin bulunması gibi gerekçelerle şüpheli Murat A'nın atılı suçlardan tutuklanmasına karar verdi.
"Karşılık vermedim"

Bu arada, metrobüs şoförü Recai Türkoğlu'nun da savcılıkça müşteki-şüpheli sıfatıyla ifadesinin alındığı öğrenildi.
Türkoğlu, ifade vermesinin ardından adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sağlığım iyi çok şükür. Karşılık vermedim. Bir şey söylemek istemiyorum şu anda." dedi.
Tükoğlu'nun avukatı Hasan Abanoz da "Müvekkilim vurmanın etkisi ile şuurunu kaybetti. O sebeple düştü direksiyondan. Saldırganın vuruşu ile müvekkilim zaten şuurunu kaybetmiştir. Bu sırada direksiyon mahallinden de saldırganın video görüntülerinden de görüldüğü üzere çekilerek atılmıştır. Bu sebeple kaza meydana gelmiştir. Evveliyatında da yolcu alıp almama konusu. Yani başka bir şey değil. Tamamen saldırganın kişisel bir egosu. Öyle görünüyor ki, burada taksirle yaralamadan bir dava açılabilir." şeklinde konuştu.
Basın mensuplarının Türkoğlu'na yönelik "Savcılık tarafından serbest mi bırakıldınız?" sorusuna da avukatı Hasan Abanoz, "Evet şu aşamada serbest." karşılığını verdi. 
Müvekkilinin hangi suçlama ile ifade verip serbest bırakıldığı sorusu üzerine avukat Abanoz, "Olay basına yansıdı. Şu an için bir şey söylemek doğru olmayacak." dedi.

AA

Kategoriler Gündem
Yorumlar