O hissenin hedef fiyatını yükseltti - 29 Eylül 2016

HSBC, Arçelik için hedef fiyatını 19,7 TL'den 23 TL'ye yükseltti... HSBC, Arçelik için hedef fiyatını 19,7 TL'den 23 TL'ye yükseltti, 'Tut' tavsiyesini sürdürdü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

HSBC, Arçelik için hedef fiyatını 19,7 TL'den 23 TL'ye yükseltti, 'Tut' tavsiyesini sürdürdü.

   


HSBC, ( http://www.hsbc.com.tr ) konu ile ilgili raporunda, şu değerlendirme yapıldı:

   


"Arçelik’in son dönemde gerçekleştirdiği yurtdışı yatırımlarının değer yaratıcı ve karlılığa olumlu katkı yapacak potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz. ASEAN bölgesine yönelik Tayland’da bu yıl 

başında devreye giren yeni fabrikanın yanısıra, şirket Pakistan’ın lider beyaz eşya markası Dawlance’ın satın alınması yönünde son onayları beklemekte. 



Her iki yatırım için de %35’ler düzeyinde getiri potansiyeli hesaplıyor, mevcut durumda tahmin ve değerlememizin dışında tuttuğumuz Dawlance için hisse başına ayrıca 0.4 TL ek potansiyel değer 

öngörüyoruz. Bu yurtdışı atılımların 2017’de (Pakistan da dahil edilirse) %7 ve %10 olmasını beklediğimiz ciro ve FAVÖK payının 2020 yılına gelindiğinde %11 ve %13 seviyelerine ulaşabileceğini tahmin ediyoruz. 

   


Öte yandan, kısa vadede marjlar üzerinde yeni nesil yazar kasa satışlarının (yüksek marjlı ürünler) ikinci yarıyılda yavaşlaması ve hammadde maliyetlerinin bir miktar artış göstrmesi kaynaklı bir baskı 

oluşabilir. Ayrıca değerleme bakımından hissenin yurtdışı benzerlerine göre %12 primli (2017 tahmini FK ve FD/FAVÖK rasyoları dikkate alındığında) işlem görüyor olması da olumlu beklentilerin (yurtdışı 

atılımları, büyüme beklentileri, işletme sermayesi/satışlar oranındaki kalıcı iyileşme vs) kanımızca önemli ölçüde fiyatlandığına işaret etmekte. 

   


Tahminlerimizdeki değişiklikler sonucu hedef fiyatımızı 19.7 TL’den 23 TL’ye yükseltiyor ve Tut tavsiyemizi sürdürüyoruz." 


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar