1 Nisan'dan sonra bizi sürpriz beklemiyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomideki yol haritasından söz ederken "1 Nisan'dan sonra bizi sürpriz beklemiyor. Tam aksine OVP'deki yol haritamız neyse adım adım hayata geçireceğiz" dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, NTV'de canlı yayına katılarak İstanbul, Ankara ve İzmir'de güçlü adaylarının olduğunu söyledi.

Emeklilerin zam taleplerine değinen Yılmaz, "Temmuzda yeni bir değerlendirme olacak." dedi. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda belirgin düşüş olacağını belirterek "3 Temmuz'dan itibaren yıllık bazda düşüş trendini göreceğiz. 2026'da ise tek haneli enflasyonu görmüş olacağız." ifadesini kullandı. 

'SAHAYI ÇOK İYİ GÖRÜYORUZ'
Yılmaz'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

- Sahayı çok iyi görüyoruz. AK Parti'nin özellikle yerel seçimde daha öne çıkan bir takım üstünlükleri var. Yerel seçimler hizmetin daha çok ön plana çıktığı seçimler. AK Parti de hizmet konusunda kendini ispat etmiş olarak yerel seçimlerde daha olumlu noktada.

'HUZUR VE GÜVEN ORTAMI DAHA İYİ NOKTADA'
- İçişleri Bakanlığı'nın aldığı önlemler söz konusu. Her bir parti de görevlendirmeler yapıyor sandıklarda. Geçmişe göre ülkemizde huzur ve güven ortamı daha iyi noktada. Genel huzur ve güven ortamı sandıklara da yansıyacak. Benim sandık güvenliği konusunda endişem yok. Noktasal yanlışlar olabilir, onlara da hukuki mekanizmalarla müdahale edilecektir.

 - İstanbul, Ankara ve İzmir'de iddialıyız. Aday seçiminde çok titiz hareket ettik. İstanbul'da afet ve ulaşım meselesi ön plana çıktı. İstanbul'u bir takım felaketlere karşı hazırlamada en uygun aday olarak Murat Kurum belirlendi. Tecrübesiyle birikimiyle güven veren bir yaklaşım sergiliyor. Hamza Dağ, İzmir'de çok olumlu bir kampanya yürütüyor. Kendisi her kesime açık, kapsayıcı. İzmir'e ezber bozacak bir yaklaşım gösteriyor. İzmir'den farklı bir netice bekliyoruz. Ankara'da Turgut Bey var. Keçiören'de çok büyük hizmetler yaptı. İlçe belediyesi kaynaklarıyla inanılmaz projelere imza attı. Her 3 ilde de güçlü adaylarımız var, iddialıyız.

'PANDEMİ SONRASI HALA ETKİLER DEVAM EDİYOR'
- Mutlaka ekonomik şartlar sandıkları etkiler. Vatandaşımız şu analizi yapacaktır. Dünyanın şartlarıyla Türkiye'nin şartları arasında mukayese yapacaktır. Yönetimden kaynaklanan ve kaynaklanmayan şartları ayırt edeceklerdir. Zorlu bir dönemdeyiz. Pandemi sonrası hala etkiler devam ediyor. Birçok gelişmiş ülke enflasyonla mücadele ediyor.

Kaynak: Dünya

 

Kategoriler Gündem
Yorumlar