ABD'de enflasyon beklentilerin üzerinde arttı

ABD'de TÜFE Ocak'ta yıllık yüzde 3,1 artış gösterdi. Beklenti ise yüzde 2,9 artması yönündeydi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de TÜFE Ocak'ta yıllık yüzde 3,1 artış gösterdi. Beklenti ise yüzde 2,9 artması yönündeydi.

ABD'de Ocak ayında tüketici enflasyon aylık ve yıllık bazda piyasa beklentilerinin üzerinde geldi.

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, tüketici fiyatları Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,1 arttı. Piyasa beklentisi bir önceki ay yüzde 3,4 olan enflasyon artış hızının yüzde 3,2'a ineceği yönündeydi.

Aylık bazda ise tüketici fiyatların beklentiler aşıldı. Piyasalar artışın yüzde 0,2 seviyesinde olmasını bekliyordu ancak %0,3 arttı. 

Gıda ve enerji hariç tutularak hesaplanan çekirdek enflasyon aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 3,9 yukarı geldi. Analistler, çekirdek enflasyonun aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 3,7 artış göstereceği yönünde görüş belirtmişlerdi.

Ülkede enerji fiyatları aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde 4,6 düştü, gıda fiyatları aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 2,6 arttı. Ocak ayında reel ortalama haftalık kazançlar yüzde 0,3 düşüş gösterdi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar