ABD'deki Halkbank davasında kritik gelişme

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden Halkbank ve Rıza Sarraf davasındaki gizli dosya sayısı 40’a yükseldi. Halkbank aleyhine 15 Ekim 2019 tarihinde, New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından açılan dava daha sonra 17 Aralık 2015 tarihinde açılan Rıza Sarraf davasıyla birleştirilmişti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Amerikanın Sesi Radyosundan Can Kamiloğlu'nun haberine göre, Eski Halkbank Genel Müdürü Hakan Atilla’nın, 2018 yılında yapılan seri duruşmalarının ardından dava dosyasına 26 ayrı gizlilik kararı olan dosya girdi.

15 Ekim 2019 tarihinde, Halkbank aleyhine açılan davanın ardından ise en sonuncusu geçtiğimiz ayın 21’inde olmak üzere 14 yeni gizli dosya daha girdi.

İçerikleri bilinmeyen gizli dosyalar ancak mahkeme hakiminin, dosyadaki gizlilik kararını kaldırmasıyla birlikte kamuya açıklanacak.

VOA Türkçe’ye, Halkbank davasındaki gizli dosyalarla görüşlerini aktaran hukukçular, gizli dosyalar arasında, mahkemeye sunulan bazı başvurular, ek iddianameler, ifadeler, ek deliller, savcılık ve Halkbank’ın avukatları arasındaki bazı yazışmaların da olabileceğini belirterek, davanın seyrini bu gizlilik kararı olan dosyaların belirleyeceğini ifade ettiler.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından Halkbank’ın jürili seri duruşmaların takvimi daha önce açıklanmasına rağmen duruşmaların ne zaman başlayacağı belirsizliğini koruyor.
44 bin kişinin Corona virüsü salgını yüzünden yaşamını yitirdiği New York’ta yapılacak jürili duruşmaların tarihinin büyük bir ihtimalle salgın nedeniyle erteleneceği belirtiliyor.

HALKB TURKIYE HALK BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 15.35
Satış 15.36
Değişim 0.59%
Son Değer 15.36
En yüksek 15.48
En düşük 15.07
Haftalık Değişim 5.3497%
Aylık Değişim 13.2743%
Yıllık Değişim 28.2136%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar