ABD'deki Halkbank davasında kritik gelişme

ABD'de devam eden Halkbank davasında önemli bir gelişme yaşandı. Bankadan KAP'a yapılan açıklamada, 'ABD New York Güney Bölge Mahkemesi, Bankamızın yargı yeri uyumsuzluğu itirazını kabul ederek, 16 Şubat 2021 tarihinde davayı şartlı olarak reddetmiştir.' denildi. Bu haberin ardından HALKB hissesi yüzde 8'i aşarak primlendikten sonra 5,77'den tavan oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Halkbank hissesi, ABD New York Güney Bölge Mahkemesi'nin yargı yeri uyumsuzluğu itirazını kabul etmesi kararının ardından gün içerisinde en yüksek yüzde 9 primlenerek 5,72 liradan alıcı buldu.

HALKB hissesi saat 15.45 itibariyle yüzde 9,9 değer kazancıyla 5,77 liradan tavan oldu.

Konuyla ilgili Halkbank'tan yapılan KAP açıklaması şöyle;

'24 Temmuz 2020 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamamızda; bazı müştekiler tarafından ABD'de Bankamız aleyhine tazminat talepli hukuk davası açıldığı belirtilmişti.

Bahse konu davada ABD New York Güney Bölge Mahkemesi, Bankamızın yargı yeri uyumsuzluğu itirazını kabul ederek, 16 Şubat 2021 tarihinde davayı şartlı olarak reddetmiştir. Mahkeme, davanın Türkiye'de açılması ihtimaline dair, tarafların davanın açılabilmesine ilişkin itirazlar konusunda bir anlaşmaya vararak bu hususu, 02 Mart 2021 tarihine kadar mahkemeye sunmalarına karar vermiştir.

Bununla birlikte; ABD New York Güney Bölge Mahkemesi nezdindeki ceza davası ise, Bankamızın Yabancı Devlet Dokunulmazlığı (FSIA) Kanunu kapsamında ceza davasının düşürülmesine dair başlattığı temyiz süreci sebebiyle beklemekte olup, temyiz dosyası ABD New York İstinaf Mahkemesi İkinci Dairesi nezdinde devam etmektedir.

Kamuoyunun ve yatırımcıların bilgilerine sunarız.'

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar