Akfen Holding, 2013 finansal sonuçlarını açıkladı

Havalimanları yönetimi ve operasyonları, inşaat, deniz limanı işletmeciliği, deniz ulaşımı, su dağıtım ve atık su hizmetleri, enerji ve gayrimenkul gibi endüstri kollarında faaliyet gösteren Akfen Holding’in 2013 finansal sonuçları açıklandı. 

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

2013 senesi itibariyle uygulanmaya başlanan UFRS 11 standartlarına göre hazırlanan finansal tablolarda daha önceden oransal olarak konsolide edilen TAV Havalimanları, TAV Yatırım, Mersin Limanı (“MIP”), İDO ve Akfen Su özkaynak yöntemiyle konsolide edilmeye başlandığını, bu sebeple bu şirketlerin gelir tablosuna katkılarının sadece net kar kaleminde gözükmekte olduğunu, ciro ve FAVÖK rakamlarına yansımadığını belirten Akfen Holding CEO’su Süha Güçsav 2013 yılı finansal sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu.



Güçsav, “2013 yılı, faaliyetlerimizde yarattığımız başarıyı finansallarımıza yansıtmayı başardığımız bir sene oldu. Holdingimiz açısından, iştiraklerimizin finansal kaldıraçtan faydalanmaya devam ettiği, organik büyüme katkısı ile güçlenerek olgunlaştığına şahit olduğumuz, yatırımlarımıza hız kesmeyerek devam ettiğimiz verimli bir dönem olarak geçti. Akfen Holding, faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde lider işletmeler yaratarak ülke ekonomisine ve tüm paydaşlarımıza katkı sağlamaya devam etti” diye konuştu.



Akfen Holding CEO’su konuşmasına şöyle devam etti: “2013 yılı Mersin Limanı ve Hidroelektrik santrallerimizin sermaye yapılarını düzelttiğimiz ve bir çok sınırlayıcı şartlar içeren proje finansmanı kredilerinden, çok az sayıda şartlar olan bir borçlanma yapısına geçmelerini sağladığımız bir sene oldu. Ağustos ayında gerçekleştirdiğimiz Moody’s ve Fitch’den yatırım yapılabilir kredi notu alan Mersin Limanı’nın 450 milyon dolarlık Eurobond ihracı sayesinde MIP’den temettü alır konuma geldik. Akfen HES’te de gerçekleştirdiğimiz 273 milyon dolarlık refinansman sonrasında proje firmalarının rezerv hesaplarında birikmiş olan nakit kullanıma açılmış olup bu firmalardan Akfen Holding’e 21,1 milyon ABD doları aktarıldı.”

Kategoriler Gündem
Yorumlar