Aksa Akrilik (AKSA) hisse yorum ve hedef fiyat 2024

Ak Yatırım, Aksa Akrilik (AKSA) hissesindeki detaylı analizini ve hedef fiyatını yatırımcılarla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım, Aksa Akrilik (AKSA) hissesindeki detaylı analizini ve hedef fiyatını yatırımcılarla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

Aksa Akrilik’i hisse başına 167,1 TL olan 12 aylık hedef fiyatımız ve “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyesiyle araştırma kapsamımıza ekliyoruz.

“Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyemizin nedenlerini şu şekilde özetleyebiliriz: 1) cazip değerlemesi, 2) 2024’te karlılıkta beklediğimiz iyileşme, 3) 2025’ten itibaren tam etkisini göreceğimiz yüksek marjlı yeni teknik elyaf iplik kapasitesi, 4) Aksa’nın 20 milyon USD yatırımla kuracağı bir ileri teknoloji tekstil ürünü olan “Ultra Yüksek Moleküler Ağırlıklı Polietilen Elyaf” – Mithra üretim tesisinin gelecekte şirkete yeni gelir kaynakları yaratma potansiyeli. Bu faktörlerin dışında her ne kadar değerleme üzerinde bir etkisi olmasa da Aksa’nın %1100 bedelsiz sermaye artırımının hisse performansına olumlu yansımasını bekliyoruz.

Aksa Akrilik, (USD bazlı) 15,8X 2024T F/K çarpanıyla uluslararası benzerlerine göre %21 primli işlem görürken 6,5x 2024T FD/FAVÖK çarpanlarıyla uluslararası benzerlerine göre yaklaşık %13 iskonto ile işlem görmektedir.

1968 yılında kurulan Aksa Akrilik, %25 pazar payıyla dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticilerinden biridir. Şirket, yıllık 355bin ton kurulu kapasitesiyle tekstil elyafı ve teknik elyaflar üretmektedir. Aksa’nın teknik elyaflarda (dış mekan akrilik elyaflar) dünyada %50 pazar payına sahiptir. Bunların yanı sıra, Aksa Akrilik, Dow ile %50 ortaklığı olan DowAksa üzerinden karbon elyaf üretim alanında da faaliyet göstermektedir. DowAksa’nın karbon elyaf kapasitesi yıllık 9bin tondur. Aksa Akrilik ayrıca kendi ürettiği elektriğin fazlasını sisteme satarak elektrik gelir elde etmektedir.

Talepte toparlanma beklentisi… Teknik elyaflarda yılın ikinci yarısında bir toparlanma bekliyoruz. Yüksek faiz ve kısıtlı finansman imkanlarına rağmen fiyat-performans yapısı nedeniyle akrilik elyaf talebinin dayanıklı kalmaya devam edeceğini varsayıyoruz.

Uzun vadede FAVÖK’ün 190 milyon USD seviyesinde olmasını bekliyoruz… 2017-2021 döneminde Aksa’nın FAVÖK’ü 135milyon USD civarında seyrederken 2022’de tek seferlik piyasa koşullarından dolayı FAVÖK 238 milyon USD’ye yükselmişti. Orta/uzun vadede i) 2023’teki kapasite artışı, ii) küreselde yeni kapasitelerin gelmemesine bağlı olarak fiyatlama gücünün iyileşmesi, iii) iplik yatırımının olumlu etkisi ve iv) Mithra yatırımının yıllık yaklaşık 4 milyon USD’lik katkısı sebebiyle Aksa’nın FAVÖK’ünün tarihi ortalamalarının üzerinde 190 milyon USD seviyesinde olmasını bekliyoruz.

AKSA AKSA AKRILIK KIMYA SANAYII A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 10.49
Satış 10.5
Değişim -0.25%
Son Değer 10.5
En yüksek 10.85
En düşük 10.4
Haftalık Değişim -14.6917%
Aylık Değişim -2.1736%
Yıllık Değişim 28.8169%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar