Aksa Enerji hisse yorumu ve teknik analizi

Deniz Yatırım, Aksa Enerji hissesinde 12 aylık hedef fiyatını 16,90 TL'ye yükseltirken 'al' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Detaylar şu şekilde:

"Genel değerlendirme: Aksa Enerji, 2Ç21’de satış gelirlerinde ve operasyonel kar marjlarında izlenen artış ile hem konsensusun, hem bizim beklentilerimizin üzerinde güçlü sonuçlar açıklamıştır. Yurt içi santrallerinde yüksek kapasite kullanım oranları ve toparlanan elektrik fiyatları sayesinde yurt içi operasyonlarının Şirket’in satış gelirlerine katkısı 2Ç21 döneminde rekor yükseklikte olmuştur.

Yurt dışı operasyonları da döviz cinsinden garantili kapasite bedeli anlaşmaları sayesinde gücünü korumaya devam etmiştir. Özbekistan Projesi, Kongo Projesi gibi şirket operasyonlarına katkı sağlayacak yatırım hikayeleri devam ederken yakın zamanda Ukrayna’nın Odessa ve İzmail Belediye meclisleriyle imzalanan işbirliği anlaşmaları gibi haber akışları Şirket’in farklı fırsatları da kovaladığını indike etmiştir.

TL cinsinden 340,8 milyon TL döviz fazlası bulunmasıyla kur riski bertaraf edilmiştir. Gelecek dönemlerde de yurt dışı operasyonlarının katkıları kur riski için doğal hedge görevi görecektir. Hisse son 12 ayda relatif olarak endeksin %118 üzerinde getiri sağlamıştır. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse 11,8x F/K ve 6,5x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görmektedir. İlk 6 aylık dönemde elde edilen operasyonel sonuçlar ve gelecek döneme dair beklentileri dikkate alarak tahminlerimizde revizyonlar gerçekleştirdik.

Böylece AKSEN hissesinde 12 aylık hedef fiyatımızı 16,90 TL düzeyine yükselttik (Önceki: 15,30 TL). AKSEN güncellenen hedef fiyatımıza göre (25 Ağustos kapanış: 14,13 TL) %20 getiri potansiyeli taşımakta olup AL tavsiyemizi koruyoruz."

Kaynak: https://www.denizyatirim.com/sites/1/upload/files/GUNLUK_BULTEN_-_27.08.2021.PDF

AKSEN AKSA ENERJI URETIM A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 44.54
Satış 44.56
Değişim 1.6%
Son Değer 44.54
En yüksek 44.54
En düşük 42.54
Haftalık Değişim 10.796%
Aylık Değişim 15.8086%
Yıllık Değişim 49.7646%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar