AMB'den faiz artış sinyali

Hollanda Merkez Bankası Başkanı ve Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Klaas Knot, piyasaların Eylül'de faiz artış ihtimalini hafife aldığını söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

AMB Yönetim Kurulu Üyesi Klaas Knot, Amsterdam'da verdiği mülakatta gelecek hafta bir faiz artış ihtimalinin piyasalarca hafife alındığını söyledi.

20 üyeli Euro Bölgesi ekonomisinde yavaşlamanın talebi düşüreceğini ancak enflasyon projeksiyonlarının Haziran ayındaki tahminlerden farklı olmayacağını belirten Knot bu görünüm altında 10. faiz artışının yakın olduğu mesajını verdi.

Knot daha fazla faiz artışının 'kesin' değil, bir 'ihtimal' olduğunu dile getirdi.

Knot'un açıklamalarının ardından euro yükselirken tahviller düştü. Piyasalarda bankanın 13-14 Eylül'deki toplantıda faiz artırma ihtimali yüzde 30'dan yüzde 35'e yükseldi.

AMB Başkanı Christine Lagarde son konuşmasında enflasyonun çok yüksek olduğunu ve enflasyonla mücadelede kararlı oldukları mesajını vermişti.

Fransa MB Başkanı Francois Villeroy de Galhau bugün verdiği mülakatta Eylül toplantısında her seçeneğin masada olduğunu belirterek "Faizlerde zirveye çok yakın olduğumuzu düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar