Amerika'da Hoverboard'a yasak!

Son zamanların popüler cihazlarından olan Hoverboard'lar kişisel ulaşım araçları olma yolunda ilerliyorlar. Amerika'nın bir eyaletinde Hoverboard kullanıma yasak geldi!

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Son zamanlarda oldukça popüler olan Hoverboard'lara ilgi gün geçtikçe büyüyor. Kişisel ulaşım araçları olarak kullanılan Hoverboard'lar ile ilgili Amerika'dan ilginç bir karar geldi.


New York'ta Hoverboard Yasağı!

Amerika'nın New York eyaletinde şehir içerisinde Hoverboard'ların kullanımı yasaklandı. Hoverboard'ın bir ulaşım aracı olması Amerika'da yasalar gereği motorlu araçlar sınıfına girmesine sebep oluyor. Bu nedenle cihazı kullananların trafik kayıtlarını yaptırması, kurallara uyması vb.. sorunları ortaya çıkarınca şehir içi kullanım tamamen yasaklandı. Hoverboard ile şehir içinde gezmek isteyenleri ortalama 500 dolar ceza bekliyor.



Yasak Henüz Uygulanmıyor!

Kullanıcılar tarafından tepki toplayan kararın yeniden değerlendirilmesi isteniyor. Şehir içerisinde polislerin henüz bu konudan tam olarak bilgisi olmadığı, bazı polislerinde bilgisi olduğu halde cezai işlem uygulamadığı için tam anlamıyla yasak uygulanamıyor.




Kaynak:ShiftDelete.Net(SDN)

Kategoriler Gündem
Yorumlar