Arçelik ARCLK hisse yorumu ve teknik analizi

ICBC Yatırım, Arçelik için 44,00 TL hedef fiyatla "al" tavsiyesinde bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Net kar %30 büyüdü - Arçelik 2021'in ikinci çeyreğinde 531 milyon TL  net kar açıkladı.

Konsensüs beklentisi 558 milyon TL kar iken, şirket  geçen yılın aynı döneminde 407 milyon TL kar elde etmişti. Satışlardaki yükseliş ve FAVÖK marjı beklentilere paralel gerşekleşti.

Satışlar %86 büyüdü

Arçelik'in cirosu yılın ikinci çeyreğinde  beklentilere paralel büyüyerek 14,5 milyar TL'ye ulaştı. Euro bazında  ciro 1,44 milyar ile geçen yıla göre %39 büyüdü. Yurt içinde net  satışlar güçlü hacim ve fiyat artışları ile %48 yükseldi. Özellikle  yurt içi beyaz eşya pazarında gerçekleşen %16'lik büyüme ve Arçelik'in  pazar payı kazanımları sonuçlara olumlu yansıdı. Yurt dışı talep bütün  önemli pazarlarda güçlü seyrederken yurt dışı ciro kurun da olumlu  etkisi ile geçen senenin iki katına yükseldi.

Karlılık bir parça geriledi

Şirketin brüt kar marjı artan hammadde  fiyatları sebebiyle geçen yıla göre 50 baz puan düşüşle %30,2  seviyesine geriledi. Toplam satışların %77'sini oluşturan beyaz eşya  segmentinde brüt kar marjı 590 baz puan azaldı. Faaliyet giderlerinin  satışlara oranı geçen yıla göre 150 baz puan iyileşerek %23,0  seviyesine geriledi. Bunun sonucunda FAVÖK marjı geçen yıla göre 20  baz puan düşerek %9,8'e indi.

Öngörüler revize edildi - Şirket 6 aylık güçlü performans ve ikinci  çeyreğin sonunda tamamladığı Whirlpool ve Hitachi satın alımlarının  ardından 2021 beklentilerini revize etti. Buna göre satışların %50  büyümesi ve FAVÖK marjının %11 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Şirket daha önce %30 büyüme ve %12 FAVÖK marjı beklentisindeydi.

Değerleme - Hisse son bir yılda %62 yükseldi ve BIST-100 endeksine  görece %18 daha iyi bir performans gösterdi. 2021 tahminlerimize göre 8,2 F/K ve 4,8 FD/FAVÖK çarpanlarından işlem gören Arçelik hissesinin  cazip olduğunu düşünüyoruz. Hisse için 44,00 TL hedef değeri ile AL  önerisinde bulunuyoruz. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar