Aselsan ASELS hisse yorumu ve hedef fiyatı

Deniz Yatırım, ASELS-ASELSAN hissesi için hedef fiyatını 62,2 TL'den 89,7 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Deniz Yatırım'ın raporunda yer alan detaylar şu şekilde:

2024 yılı Strateji Raporumuzda 2023 yılını oldukça başarılı tamamlayan savunma sanayiinin açıkladığı yeni hedefler doğrultusunda 2024 yılındaki büyüme iştahına dikkat çekmiştik. Hatırlayacak olursak; Türkiye, 2023 yılında savunma ve güvenlik bütçesini yaklaşık 16 milyar dolar olarak belirlemişti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, savunma sanayii ekosisteminin dışa bağımlılığını asgari seviyeye indirmek için Savunma Sanayii Destekleme Fonu için ayrılan kaynak da dahil edildiğinde savunma ve güvenlik sektörü için 2024’te yaklaşık 41 milyar dolar ödenek tahsis edildiğini açıklamıştı.

Buna ek olarak, 2022’de 4,4 milyar dolara ulaşan savunma ve havacılık sanayii ihracatının 2028 yılında 11 milyar dolar seviyelerine ulaşması öngörülüyor. Savunma sanayiinde gerçekleşen gelişmelere paralel olarak, Aselsan’ın, 2023 yılını beklentilerinin üzerinde güçlü finansal sonuçlarla tamamladığını görmekteyiz.

Hatırlayacak olursak, Şirket’in 2023 yılı beklentileri; i) %65 üzeri net satış geliri büyümesi ii) %24 üzeri FAVÖK marjı iii) 10 milyar TL yatırım harcaması yönündeydi. Şirket, 2023 yılında enflasyon muhasebesi etkisi göz ardı edildiğinde, %69 satış gelir büyümesi, %27 FAVÖK marjı ve 10 milyar TL yatırım harcaması gerçekleştirmiştir.

Şirket’in 2024 yılına yönelik nominal beklentileri; i) %70 üzeri net satış geliri büyümesi ii) %26 üzeri FAVÖK marjı iii) 12 milyar TL yatırım harcaması yönünde. Bunun yanı sıra Şirket, 2024 yılına yönelik reel büyüme beklentilerini de paylaştı. Reel beklentilere göre ise 2024 yılında; i) %10 üzeri net satış geliri büyümesi ii) %22 üzeri FAVÖK marjı iii) 14 milyar TL yatırım harcaması gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.

■ Aselsan yıl sonu finansalları ardından paylaştığı sunumda bu yıl ilk kez yeni alınan işler/satışlar oranı ve bakiye sipariş yaşlandırmasına yer verilmiştir. 2023 yılında Şirket’in bakiye sipariş rakamı yaklaşık 11 milyar USD ile tarihi rekor seviyesine ulaşırken yüksek tutarlı sözleşmelerdeki artış dikkat çekmektedir. Buna ek olarak, Şirket’in 2023 yılında yeni alınan işler/satışlar oranı 2x olarak yine tarihi ortalamalarının üzerinde gerçekleşmiştir. Şirket, 2024 yılında ise bu oranın 1x paralelinde olmasını hedeflediklerini açıkladılar.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar