Aselsan'dan 11,9 milyar TL net kâr

Aselsan’ın net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67 oranında artarak 11,9 milyar TL seviyesine ulaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Şirketin brüt kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 77 seviyesinde artarken; Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 72 artış göstererek 9,5 milyar TL’ye yükseldi. FAVÖK marjı yüzde 27 olarak gerçekleşen ASELSAN’ın net kârı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67 oranında artarak 11,9 milyar TL seviyesine ulaştı. Şirketin özkaynaklarının aktife oranı yüzde 52 olarak gerçekleşti.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, şirketin yıl sonu finansal sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

“2022 yılında, ASELSAN olarak ülkemizi ulusal ve uluslararası alanda temsil ederek, yerli ve milli gücümüzle ürettiğimiz yüksek teknolojili projelerimizi hem ülkemizdeki hem de global arenadaki kullanıcılarımıza sunduk. 2022 yılında yüzde 75 artış gösteren hasılatımız 35,3 milyar TL’ye ulaştı. Başarılarla dolu bir seneyi daha geride bırakırken, güçlü ve bağımsız Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

2022 yılında alımlarımızın yüzde 70’ini yurt içinden karşılayarak tedarikçilerimize yaklaşık 23,4 milyar TL ödeme yaptık. 2022 yılında 160 farklı ürünün millileştirilmesi sürecini başarı ile tamamladık. Böylelikle son 3 yılda millileştirdiğimiz ürün sayısını yaklaşık 670’e çıkararak, 500 milyon ABD Dolarına yakın bir büyüklüğün ülkemizde kalmasını sağladık.

2022 yılı içerisinde, bugüne kadar hiç satış yapılmamış 3 yeni ülkeye daha ASELSAN ürünlerinin ihracını gerçekleştirdik. Son 4 yılda kullanıcımız olan ülke sayısı, 18 yeni ülkenin eklenmesiyle 81’e ulaştı. Daha önce yurt dışına hiç satışı yapılmamış 50 farklı ürünümüz de yine son 4 yılda imzalanan yurt dışı satış sözleşmeleri ile uluslararası arenaya sunuldu. Yurt dışı bakiye siparişimiz 1 milyar dolar seviyesine ulaştı.

 

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar