Astor Enerji (ASTOR) hisse yorum ve hedef fiyat

İş Yatırım, Astor Enerji (ASTOR) hissesini 'AL' tavsiyesi ile takip listesine ekledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Yatırım, Astor Enerji (ASTOR) hissesini 'AL' tavsiyesi ile takip listesine ekledi.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

ASTOR hisseleri’ni AL tavsiyesi ile takip listemize ekliyoruz. Uluslararası benzer şirket çarpanları ve İNA analizine eşit ağırlık verdiğimiz değerleme sonucunda elde ettiğimiz, hisse başına 133.6 TL’lik 1 yıllık fiyat hedefimiz %30 artış potansiyeline işaret ediyor.

Hisse, yabancı benzer şirketlerin medyan değerleri olan 12,6x ve 11,2x 2024T ve 2025T FD/FAVÖK çarpanlarına kıyasla sırasıyla 10.6 ve 8.6x  2024T ve 2025T FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görmekte. Astor’un, 2024-2026 dönemi için öngördüğümüz %26’lık FAVÖK YBBO’su dikkate alındığında, yabancı benzerlerin %16’lık medyan YBBO’sunu aşan güçlü büyüme performansı nedeniyle, özsermaye maliyetleri arasındaki farkı dikkate altığımızda dahi,  yüksek çarpanlarda işlem görmeyi hak ettiğini düşünüyoruz.

Astor, Türkiye’nin önde gelen transformatör üreticilerinden biridir. İhracat gelirleri, şirketin toplam gelirlerinin %34’ünü oluşturmakta ve orta vadede bu oranın %50’ye yükselmesi hedeflenmektedir. ASTOR’u cazip kılan faktörler: gelecekteki yatırımlar için kaynak oluşturacak orta vadede güçlü öngörülebilir ve büyüyen nakit akımı,  dolar bazlı iş modeli, verimli ve rekabetçi üretimi, ve sağlam bilanço yapısı olarak  sayılabilir.

Türkiye ve şirketin ana ihracat pazarları olan Avrupa ve Orta Doğu dahil olmak üzere dünya genelinde artan enerji altyapı yatırımları ihtiyacı ve küresel tedarik darboğazları ve kapasite kısıtlarının sebep olduğu uzun teslimat süreleri göz önüne alındığında, şirketin verimli, büyük, esnek ve düşük maliyetli bir üretici olarak oldukça sağlam bir iş modeline ve güçlü bir pazar konumlanmasına sahip olduğu görülmekte.

Enflasyon muhasebesinin stoklardaki düzeltme nedeniyle faaliyet kar marjlarındaki olumsuz etkisinin azalarak devam etmesini bekliyoruz. Nitekim bu etki yüksek faaliyet kar marjına sahip olması nedeniyle Astor’da diğer birçok şirkete göre daha sınırlı olmakta. Öte yanda şirket düşük borçluluğu ve yüksek özkaynakları nedeniyle parasal zarar kaydetmeye devam edebilir.  Öte yandan, bu durumu sınırlı da olsa bir vergi avantajı sağladığından değerleme açısından olumlu görüyoruz.

Raporun detayları için tıklayın...

ASTOR ASTOR ENERJI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 94
Satış 94.1
Değişim 1.85%
Son Değer 94
En yüksek 94.6
En düşük 92.2
Haftalık Değişim -2.8423%
Aylık Değişim -4.8582%
Yıllık Değişim -0.3181%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar