Ata Yatırım, Petkim (PETKM) hisse yorumu

Ata Yatırım, PETKM-Petkim için hedef fiyatını 23.08 TL, tavsiyesini "tut" olarak korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ata Yatırım, PETKM-Petkim için hedef fiyatını 23.08 TL, tavsiyesini "tut" olarak korudu.

Raporda yer alan detaylar şu şekilde:

"Etilen – nafta makası haftalık olarak 228ABD$ düzeyinde oluştu. Bunun temel nedeni nafta fiyatlarındaki %3.6 artışa karşın etilen fiyatlarındaki %13.5 artıştır. Etilen nafta makasındaki haftalık bazdaki artışı hafif olumlu olarak değerlendiriyoruz.

• Etilen nafta makası 1Ç24’ün başından bu yana 140ABD$ olurken, 1Ç23’te 275ABD$ seviyesinde gerçekleşmiştir (1Ç24T: 189ABD$/ton, 4Ç23: 113ABD$). Etilen-nafta makası ürün marjları için tam olarak indikatif olmadığını hatırlatmak isteriz.

. 4Ç23'te şu ana kadar ortalama etilen-nafta makası hala ürün marjlarının 1Ç24'te 1Ç23’e göre zayıf seyredebileceğine işaret ediyor.

• Şirketin yakın zamanda Star Rafinerisi ile ile nafta alım anlaşmasını revize etti. Yeni anlaşmayla Petkim, hammadde tedarikinde önemli bir esneklik kazanarak, düşük maliyetli nafta kaynaklarına ulaşım sağladı.

Petkim için “TUT” önerimizi ve hisse başına 23.08TL 12 aylık hedef değerimizi koruyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar