Bakan Koca'nın açıklaması sonrası borsa eksiye döndü

Piyasalarda dün yaşanan büyük kayıplar sonrası bugüne alıcılı başlayan ve yüzde 3'ün üzerini gören BIST 100 Endeksi, Bakan Koca'nın koronavirüs açıklamaları sonrasında kayıplarının tümünü geri verdi ve yönünü eksiye çevirdi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dün yaşanan petrol fiyatları kaynaklı büyük kayıplar sonrası bugüne dünya borsalarıyla paralel iyimser başlayan yurt içi piyasalar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarıyla düşüşe geçti. Güne alıcılı başlayan ve yüzde 3'ün üzerini gören BIST 100 Endeksi, Bakan Koca'nın 'Kronavirüsün Türkiye'de olma ihtimali yüksek' sözleri sonrasında günlük kazançlarının yarısından fazlasını geri verdi.

Haftaya yüzde 5.5 kayıpla başlayan BIST, bu sabah yüzde 2.41 yukarıda 106 bin 21 puandan başlamıştı. Açılışın ardından çok dar bir bantta hareket eden BIST 100, günün ikinci bölümünde yüzde 3'ün üzerinde primle 106 bin 600 puandan işlem görüyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs salgınının Türkiye'de olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu açıklamasıyla BIST 100 endeksi 106 bin 100 puandan 103 bin puanın altına kadar geriledi.

BIST 100 Endeksi saat 15:41 itibarıyla endeks yüzde 0, 53 ekside 102 bin 993 puandan işlem görüyordu.

Dolar/TL 6,12'de; petrol yüzde 8 yukarıda

Dünkü sert satışlar sonrası piyasalar yaralarını sararken dolar/TL 6,10'lara kadar çekildi.Bakan Koca'nın açıklamaları sonrasında yurt içinde piyasalar dalgalanırken dolar/TL kuru da 6,12'nin üzerine çıktı.

Brent petrolün varil fiyatı ise 35 doların hemen üzerinde. Yılın başında 70 doların üzerindeki petrol fiyatları 2 ayda yarıya düşmüş durumda. Spot altının onsu ise 1660 dolar seviyelerinde.

Kaynak: Dünya

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar