​Başçı: Enflasyon Haziran'a kadar yükselebilir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, parasal sıkılaştırmanın enflasyon üzerindeki olumlu etkisinin belirli bir gecikmeyle gözlenebileceği değerlendirildiğinde, baz etkisinin de katkısıyla Haziran ayına kadar enflasyondaki yükselişin devam edebileceğinin tahmin edildiğini belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın Londra'da gerçekleştirdiği toplantıda "Ekonomik Görünüm ve Para Politikası' konulu sunum Banka'nın internet sitesinde yayımlandı.



Sıkı para politikası duruşunun, alınan makro ihtiyati önlemlerin ve zayıf seyreden sermaye akımlarının etkisiyle tüketici kredileri büyüme hızının yavaşlamaya devam ettiğini belirten Başçı, parasal sıkılaştırmanın enflasyon üzerindeki olumlu etkisinin belirli bir gecikmeyle gözlenebileceği değerlendirildiğinde, baz etkisinin de katkısıyla haziran ayına kadar enflasyondaki yükselişin devam edebileceğinin tahmin edildiğini kaydetti.



Gelecek dönemde özel kesim nihai yurt içi talep ivme kaybederken, ihracatın büyümeyi destekleyeceğinin beklendiğini aktaran Başçı, 2014 yılında cari işlemler açığında belirgin bir iyileşmenin gözleneceğinin tahmin edildiğini belirtti.

Kategoriler Gündem
Yorumlar