Başkentgaz'dan 'BOTAŞ' açıklaması geldi

Başkentgaz, BOTAŞ'ın arz güvenliği amacıyla yaşanan kesintilerin şirketi büyük ölçüde etkilemediğini açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Şirketten konuyla ilgili yapılan KAP açıklaması şöyle: 

"BOTAŞ'ın arz güvenliği amacıyla aldığı tedbirlerden dolayı Şirketimiz faaliyetlerinin etkilenme düzeyine ilişkin olarak yatırımcılarımızdan gelen soruların yanıtlanması amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

BOTAŞ'ın arz güvenliği için ısınma amacı dışında doğal gaz kullanan ve yıllık tüketimi 300 bin metreküp üzerinde olan bazı serbest tüketicilere yönelik olarak açıkladığı kesinti önlemleri çerçevesinde, bu kapsama giren 108 müşterimize bildirimde bulunulmuştur.

Dağıtım bölgemizdeki abonelerin çoğunluğunun ısınma amacıyla doğal gaz kullanması nedeniyle BOTAŞ'tan tedarik edilen doğal gaz miktarında bir azalma olmamıştır. Aksine, olumsuz hava koşulları nedeniyle ısınma amaçlı doğal gaz tedarik ihtiyacı artmış ve 1 Ocak - 24 Ocak 2022 tarihleri arasında geçen yılın aynı dönemine göre doğal gaz tedarik miktarı %16,7 oranında yükselmiştir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız"

BASGZ BASKENT DOGALGAZ DAGITIM GAYRIMENKUL YATIRIM ORTAKLIGI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 0
Satış 0
Değişim 0%
Son Değer 0
En yüksek 0
En düşük 0
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar