Beklentilere paralel kar, hissede 'AL' önerisi

Deniz Yatırım, Şok Marketler hissesi için 17,92 TL hedef fiyatını ve "al" tavsiyesini korudu

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Deniz Yatırım, Şok Marketler için 17,92 TL hedef fiyatını ve "al" tavsiyesini korudu.

Konuyla ilgili hazırlanan analiz şöyle;

Şirketin faaliyet karlılığı beklentilere paralel gelirken net kar rakamı bizim beklentimizin ve konsensusun hafif üzerinde geldi. Sonuçların hisse performansı üzerinde sınırlı olumlu bir etki yaratacağı düşüncesindeyiz.

Şok Marketler, 3Ç21’de satışlarını yıllık %32 arttırarak 7.212 milyon TL’ye yükseltmiştir. 3Ç21 FAVÖK rakamı yıllık %26’lık bir yükseliş ile 646 milyon TL’ye ulaşmıştır. Şirket’in FAVÖK marjı 0,3 puan daralarak %9,0 seviyesinde gerçekleşmiştir. Şok, 3Ç20’de açıkladığı 53 milyon TL’lik karın oldukça üzerinde 119 milyon TL net kar açıklamıştır.

Şok’un 3Ç21 yılı aynı mağazalar satış ve sepet hacminde yıllık bazda sırasıyla %18,3 ve %18,5‘lik yükseliş olduğu gözlemlenlenirken trafik büyümesi yıllık %0,2’lik düşüş göstermiştir.

Şirket’in, 2020 sonunda 1.288 milyon TL olan net borç pozisyonu 3Ç21 sonunda 1.468 milyon TL seviyesinde gerçekleşmiştir. Yönetim, 2021 yılına ait beklentilerinde bir değişikliğe gitmedi.

Genel değerlendirme: Oldukça başarılı geçen 2020 yılı sonrasında yükselerek devam eden karlılığın sürdürülebilir olduğunu görüyoruz. Şirket’in operasyonel faaliyetlerinin dışında finansal yükümlülüğünün bulunmaması, karlılığı en çok destekleyen faktörlerdendir. Sağlıklı bilanço yapısı, hızlı mağaza büyümesi, CEPTE Şok uygulamasının satış gelirlerine verdiği katkı ve nakit yaratma kapasitesi düşünüldüğünde hisseyi temel anlamda beğenmeye devam ediyoruz.

Buna ek olarak, 29 Ekim 2021 tarihinde Rekabet Kurumunun verdiği karara istinaden hisse üzerinde belirsizliğin ortadan kalkmasını olumlu değerlendiriyoruz. SOKM, 12 aylık geriye dönük verilere göre 14,9x F/K ve 3,4x FD/FAVÖK çarpanları ile işlem görmektedir. Hisse için 12 aylık hedef fiyatımız olan 17.92 TL’yi AL tavsiyesi ile koruyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar