BİM CEO’su Haluk Dortluoğlu: 'Kesilen cezayı hak etmiyoruz'

BİM İcra Kurulu Üyesi ve CEO’su Haluk Dortluoğlu, Rekabet Kurumu'nun kestiği cezaya ilişkin konuştu. Dortluoğlu, enflasyonun düşmesine katkı sağlayan bir marka olduklarının altını çizerek, 'Bir defalık kesilen cezayı hak etmiyoruz, itirazdan sonuç alabiliriz' açıklamasında bulundu. Dortluoğlu ayrıca, 4.çeyrekle birlikte şube sayısını 960'tan 1100'e çıkaracaklarını da sözlerine ekledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bloomberg HT canlı yayınında soruları yanıtlayan BİM İcra Kurulu Üyesi ve CEO’su Haluk Dortluoğlu'nun açıklamalarında satırbaşları şöyle:

-Kesilen ceza aslında 710 milyon TL ve cironun yüzde 1,7'sine geliyor.

-Müşteri trafiğimiz pandemi başladığından bu yana ilk kez 3.çeyrekte artmaya başladı.

-Bir defalık kesilen cezayı hak etmiyoruz, itirazdan sonuç alabiliriz.

-4.çeyrekle birlikte şube sayımızı 960'tan 1100'e çıkaracağız.

-Maliyetler artarken %17-17,5 brüt kar marjıyla çalışıyoruz.

-Türkiye'de sattığımız ürünlerin neredeyse tamamını yerli üreticiden alıyoruz, enflasyonun düşmesine katkı sağlayan bir markayız.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar