Bir ay sonra gözler yeniden Powell’da olacak

Powell altı aylık para politikası sunumu 6 Mart 2024 Çarşamba günü Temsilciler Meclisi komitesine ve 7 Mart 2024 Perşembe günü Senato paneline sunacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bu sunumlar piyasa genelinde dikkatle ve merakla takip edilen konuşmalar olmuştur. Ocak toplantısında, sene başındaki güçlü faiz indirim beklentilerini usta bir şekilde bastırmıştı ve faizlerin en azından Haziran’a kadar aynı kalacağını belli etmişti.

ABD’de son açıklanan verilerden enflasyon baskılarının halen canlı kaldığını göz önüne aldığımızda FED Başkanı Powell’ın faiz indirimlerinin gecikeceği konusunda piyasayı hazırlamasını bekleyebiliriz.

Sürpriz bir olası yönlendirmede piyasada yüksek oynaklık oluşabilmesi mümkün.

ABD Doları, borsa endeksleri, yurt dışı hisse senetleri, değerli metaller ve tahvil getirileri için hareketli bir hafta olacak.

Kaynak: Foreks Haber Merkezi

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar