Bir hisse, bir analiz: AL verdi

Yapı Kredi Yatırım, beklentilerin altında zarar açıklayan Aygaz için 'al' önerisini korudu, hedef fiyat 18,00 TL

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"1Ç21 Sonuçları

Aygaz 1Ç21 finansallarında geçen senenin aynı döneminde açıkladığı 226  milyon TL net zarara karşılık 11 milyon TL net zarar açıkladı.

Açıklanan rakam beklentilerin üzerinde gerçekleşti. 1Ç21’de brüt kar  ve faaliyet karı artış göstermiş olsa da özkaynak yöntemiyle  değerlenen yatırımlardan EYAŞ’tan gelen zarar net karı olumsuz  etkiledi. Açıklanan rakam ile tahminimizin sapmasının asıl nedeni  olarak beklentimizden daha iyi gerçekleşen Entek’ten gelen katkıyı  söyleyebiliriz.

Konsolide satış gelirleri, artan satış hacmi ve yükselen kur etkisiyle  yıllık bazda %31 artışla 2.8 milyar TL olarak gerçekleşti.

Toplam satış hacmi ise yıllık bazda %33 artarak 535 bin tona ulaştı. 1Ç21’de brüt kar geçen yılın iki katından fazla 271 milyon TL olarak  gerçekleşirken, 1Ç21’de 35 milyon TL stok karı oluştu. Faaliyet  giderlerinin yıllık bazda %14 artmasına rağmen 1Ç21’de Şirket’in
VAFÖK’ü 134 milyon TL’ye ulaştı. VAFÖK marjı ise %4.7 olarak  gerçekleşti.

Yılın ilk çeyreğinde özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan  gelen katkı geçen yılın aynı dönemine göre %70 iyileşme gösterse de  toplamda -62 milyon TL oldu.

Aygaz’ın 2021 Mart net borç pozisyonu işletme sermayesi ihtiyacının  geçici olarak artmasına paralel 938 milyon TL’ye yükseldi . 2020  yılsonunda ise Şirket’in net borç pozisyonu 604 milyon TL idi. İşletme  sermayesi ise, ABD’deki kötü hava şartları sebebiyle ötelenen Aygaz UK  ihracat kargolarının etkisiyle yükselen ticari alacaklara bağlı olarak  geçici artış gösterdi

Özet Görüşümüz

Açıklanan net kar piyasa beklentisinin üstünde gerçekleştiğinden  dolayı piyasanın olumlu tepki vermesini bekliyoruz. Şirket bugün  sonuçlar ile ilgili telekonferans düzenleyecek. Şirket yönetimini  dinledikten sonra değerlememizin üzerinden geçeceğiz."

Analizin tamamı için:

https://www.ykyatirim.com.tr/mailing/2c739171-8fca-421d-a2bd-529b620c8055.pdf

Alış 0
Satış 0
Değişim 0%
Son Değer 0
En yüksek 0
En düşük 0
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar