Bir hisse, bir analiz: AL verdi

TEB Yatırım, ikinci çeyrekte beklentileri aşan tarihi seviyede bir net kar açıklayan Tofaş hissesi için 93,60 TL hedef fiyatını ve "al" tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Raporda yer alan detaylar şöyle:

2Ç22 SONUÇLARI BEKLENTİLERİ AŞTI

TOASO 2Ç22’de tarihi yüksek TRY1.876m net kar açıkladı. Net kar yıllık bazda %116 ve çeyrek bazda %66 artarken, bizim beklentimiz TRY1.615m ve piyasa tahmini TRY1.650m’nin üzerinde gerçekleşti. 6M22’de net kar ise yıllık bazda %103 artışla TRY3.005m oldu.

ARTAN HACİMLE SATIŞLAR KATLANDI

2Ç22’de satışlar yıllık bazda iki katına çıkarak TRY15.484m oldu ve tahminlere paralel gerçekleşti. Arz yönlü sıkıntılara ve yüksek baza rağmen, satış hacmi hem yurtiçi hem de yurtdışında yükselerek yıllık bazda %5 artış kaydetti. TL’deki değer kaybı ve yüksek enflasyon da ciro büyümesini destekledi.

MARJLAR PANDEMİ ÖNCESİ ORTALAMALARIN ÜSTÜNDE KALMAYI SÜRDÜRDÜ

2Ç22’de FAVÖK ise TRY2.571m’ye ulaştı ve yıllık bazda %112 artış kaydetti. FAVÖK bizim beklentimiz olan TRY2.511m’ye paralel gerçekleşirken, piyasa beklentisi olan TRY2.354m’nin hafif üzerinde gerçekleşti. FAVÖK marjı ise yurtiçindeki güçlü fiyatlama ve yurtdışında ise al ya da öde kontratları sayesinde %16,6 seviyesinde seyretti. Diğer taraftan, kuvvetli operasyonel performans ve yeni büyük yatırımın olmaması, borçluluğun azalmasına sebep oldu.

HEDEF FİYATIMIZI VE AL TAVSİYEMİZİ KORUYORUZ

Şirket 2022 üretim tahminini hafif artırırken, satış beklentilerinde değişikliğe gitti. Yurtiçindeki satış beklentileri artarken, yurtdışı satış beklentisi Avrupa’daki daralma endişeleri sebebiyle düşürüldü. Şirket için TRY93,6 hedef fiyatımızı ve AL görüşümüzü koruyoruz. Şirketin performansını destekleyecek önemli bir gelişme, yeni bir modelin açıklanması olabilir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar