Bir hisse, bir analiz: Alarko Holding

İnfo Yatırım, Alarko Holding hissesi için hedef fiyatını 12,28 TL olarak korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İnfo Yatırım, konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

ARTAN SATIŞLAR

Alarko Holding, 2021 yılının ikinci çeyreğinde 435,4 milyon TL net  satış  açıkladı. Açıklanan net satış tutarı, 2021 yılı 1. çeyreğine  göre %80 artış gösterdi. 6 aylık rakamlara bakıldığında ise satışlar  yıldan yıla %37,6 arttı.

 

FAVÖK’DE DÖNEMSEL AZALIŞ

Şirket bu çeyrekte 35,1 milyon TL FAVÖK açıkladı. Açıklanan FAVÖK 202  yılı  1. çeyreğine göre %8 artış gösterdi. Yılın ilk yarısında FAVÖK

%53 azalış kaydetti. Azalışın temel etkileri olarak şirket tarafından  yapılan açıklamaya göre Taahhüt Grubu giderlerinin  muhasebeleştirilmesinden kaynaklı 2. Çeyreğe çekilmesi ile ortaya  çıkan 50 milyon TL ve Karakuz Barajı üretim azalışı kaynaklı 60 milyon
TL olup gelecek çeyreklerde ortadan kalkması beklenmektedir.

SENE SONU NET KAR BEKLENTİSİ DEVAM ETMEKTE

Net kar 2021 yılı ikinci çeyreğinde 102 milyon TL olarak açıklandı.

Özellikle  enerji tarafındaki operasyonel karlılık net karı  destekledi. Açıklanan net kar geçen çeyreğin %136, 2020 yılının  birinci yarı yılına göre ise %30,6 oranında artış gösterdi.

Şirket  sene sonu için 1 milyar TL net kar beklentisini korurken önümüzdeki  çeyreklerde Taahüt Grubu giderlerinin muhasebeleştirilmesi kaynaklı  artışın ortadan kalması ile birlikte güçlü bilanço beklemekteyiz, bu  beklentilerden yola çıkarak Alarko Holding’deki 12,28TL’lik hedef fiyatımızı korumaya devam ediyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar