Bir hisse, bir analiz: Endeksin Üzerinde Getiri

Ak Yatırım, TAV için 31,00 TL hedef fiyatını ve 'endeksin üzerinde getiri' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"TAV’ın 2Ç21 net zararı yüksek vergi gideri ile beklentimizin üzerinde  gerçekleşirken, operasyonel sonuç daha iyi geldi

- TAV 2Ç21’de 39 milyon Euro net zarar açıkladı. Bu rakam geçtiğimiz  yılın aynı döneminde gerçekleşen 94 milyon Euro seviyesindeki net  zarar ile karşılaştırıldığında düşük bazın da etkisiyle iyileşmeye  işaret etmektedir. Bir önceki çeyrek ile karşılaştırıldığında ise,  operasyonel kardaki artışa rağmen net zarara dönülmüş olmasının ana  sebebi 1Ç21’de TAV Tunus’un borcunun yeniden yapılandırılması sonrası  elde edilen 109 milyon Euro’luk tek seferlik gelir ve 11 milyon Euro  kur farkı gelirinin etkili olduğunu görüyoruz. 

- TAV’ın 2Ç21 operasyonel performansı Mayıs ayında hisse transferi  gerçekleştirilen Almati Havalimanı’nın katkısının daha yüksek olması  ve yer hizmetleri şirketi Havaş’ın daha yüksek performansı sayesinde  beklentileri aştı (2Ç21 FAVÖK: 28 milyon Euro, AK tahmini: EUR23  milyon Euro, konsensüs: 22 milyon Euro). Diğer taraftan vergi öncesi  zarara rağmen vergi gideri oluşması bizim 25 milyon Euro olan net  zarar beklentimizden daha yüksek bir net zarar oluşmasına yol açtı. Piyasa beklentisi ile ise (-34 milyon Euro) uyumlu. 

- TAV’ın beklentilerin üzerinde gerçekleşen 2Ç21 sonuçlarının hisse  üzerinde olumlu tepki yapabileceğini düşünüyoruz. Ancak hisse  performansının daha çok yolcu sayılarındaki toparlama trendi ile yön  bulacağını düşünüyoruz.

- TAV için 31,00 TL/hisse hedef fiyatımız ve ‘Endeksin Üzerinde
Getiri’ tavsiyemizde bir değişiklik bulunmuyor."

Analizin tamamı için:

https://yatirim.akbank.com/_layouts/15/AkbankYatirimciPortali/Rapor/Download.aspx?ID=6231

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar