Bir hisse, bir analiz: Halkbank

Vakıf Yatırım, Halkbank için 7,52 TL hedef fiyat ile 'Al' tavsiyesini korudu. Analizde, 'Halk Bankası’nın 2Ç’de çekirdek gelirleri çeyreksel yatay seyrederken, 507 mn TL’lik temettü gelirleri net karlılıktaki artış için destekleyici oldu.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Halk Bankası’nın 2Ç20 için net karı, tahminlerimize ve piyasa beklentilerine paralel, 950 mn TL (y/y:+%206,2, ç/ç:+%15,1) olarak gerçekleşti.

Banka’nın 2Ç’de hem kredi hem de mevduat hacmi oldukça güçlü büyüme kaydetti. KOBİ segmenti öncülüğünde TL kredi büyümesi ikinci çeyrekte %29,8 olarak gerçekleşirken, bankanın pazar payı %11,2’den %12,3’e çıktı.

Halk Bankası’nın 2Ç’de çekirdek gelirleri çeyreksel yatay seyrederken, 507 mn TL’lik temettü gelirleri net karlılıktaki artış için destekleyici oldu.

Böylece bankanın 1Ç’de %7,2 olan özkaynak karlılığı 2Ç’de %8,4’e çıktı. Banka için 7,52 TL olan hedef fiyatımızı ve kısa vadeli “Endekse Paralel Getiri”, uzun vadeli  “AL” önerimizi sürdürüyoruz."  

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar