Bitcoin fiyatları 17 ayın zirvesinde!

Bitcoin fiyatı SEC'in ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonuna (ETF) onay vereceği beklentilerinin satın alınmasıyla 17 ayın zirvesini gördü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

En büyük kriptopara olan Bitcoin'in fiyatı 35 bin 737 dolar ile Mayıs 2022'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. Şu sıralarda da 24 saat öncesine göre yüzde 9,57 artışla 34 bin 558 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Yaşanan bu keskin yükselişle birlikte Bitcoin'in Aralık 2022'deki çöküşten bu yana gösterdiği toparlanma yüzde 100'ü aştı.

Önümüzdeki haftalarda SEC'un ilk ABD spot Bitcoin ETF'ine olası onayı, Bitcoinde spekülatif coşkuyu körüklüyor. Varlık yöneticileri BlackRock Inc. ve Fidelity Investments, bu tür ürünler sunma yarışında olanlar arasında yer alıyor. Dijital varlık boğaları, ETF'lerin kripto para biriminin benimsenmesini yaygınlaştıracağını savunuyor.

Pazartesi günü bir ABD federal temyiz mahkemesi de Grayscale Investments LLC'nin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun itirazları üzerine bir spot Bitcoin ETF'si oluşturma teklifinde kazandığı zaferi resmileştirdi.

SEC şimdiye kadar doğrudan Bitcoin'e yatırım yapan ETF'lere izin vermemekte direnmiş, bunun gerekçesi olarak da altta yatan piyasada dolandırıcılık ve manipülasyon gibi riskleri göstermişti. Yatırım devlerinden gelen başvurular, kurumun yumuşayacağı yönündeki spekülasyonları körükledi.

Kripto piyasa yapıcısı Keyrock'un Asya Pasifik'teki iş geliştirme müdürü Justin d'Anethan, "Likidite eskisinden biraz daha iyi. Fiyatlar şimdi toparlandı ve bununla birlikte belirli bir miktar likidite var - yine de 2020-2021 coşkusuyla karşılaştırıldığında hiçbir şey" dedi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Kripto Para
Yorumlar