BofA: Yatırımcı ilgisi para piyasası fonlarına yöneldi

Bank of America tarafından yayımlanan bilgi notunda para piyasası fonlarına yıllık 1,2 trilyon dolar giriş olduğunu ve bunun şimdiye kadarki en yüksek giriş olacağı belirtildi. Öte yandan bu fonların çeyrek sonu etkisiyle geçtiğimiz hafta girişlerin büyük kısmını çektiği belirtildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bank of America, para piyasası fonlarının, çeyrek sonu etkisini yansıtacak şekilde geçtiğimiz hafta girişlerin büyük kısmını çektiğini ancak halihazırda bu fonlara yıllık 1,2 trilyon dolar giriş olduğunu ve bunun şimdiye kadarki en yüksek ikinci giriş olacağını belirtti.

EPFR verilerine atıfta bulunulan BofA notuna göre, 3 Nisan’a kadar olan haftada nakit fonlar 81,8 milyar dolar, hisse senetleri 14,2 milyar dolar, tahviller 13,4 milyar dolar, altın 900 milyon dolar ve kripto 200 milyon dolar çekti. Öte yandan teknoloji fonların 1,1 milyar dolarlık giriş olurken ilk çeyrek teknoloji fonlarına giriş 18,6 milyar dolar ile kaıtlara geçen en büyük giriş gerçekleşti.

Michael Hartnett liderliğindeki stratejistler, Japon hisse senetlerinin 40 yılın en yüksek seviyesine, Avrupa’nın 20 yılın en yüksek seviyesine, ABD’nin yeni zirveleri gördüğünü, emtia ve kriptonun daha iyi performans gösterdiğini ve ABD’nin finansal varlıklarının değerinin GSYİH’nin 6 katına çıktığını belirterek boğa piyasasının “tahviller dışında her şey” şeklinde devam ettiğini kaydetti.

Ekip, ikinci çeyrek için konsensüse yönelik en büyük taktik risk olarak hayat pahalılığının yüksek olduğu bir dönemde ABD’de istihdamın azalmasını görürken, Fed’in faizleri düşürmek istemesinin yanı sıra buna ihtiyacı olduğu sinyalini veriyor.

Bankanın notunda hisse senetlerinin bölgesel dağılımına da yer verildi. Buna göre ABD’de girişler 7,1 milyar dolarla ikinci haftaya taşınırken, gelişmekte olan piyasalar hisse senetlerinde ise girişler 3,8 milyar dolar ile son 2 ayında en yüksek seviyesinde devam etti. Öte yandan Japonya 1,2 milyar dolar ile 12. çıkış haftasını, Avrupa ise 600 milyon dolar ile 14. çıkış haftasını yaşadı.

Sabit getiri tarafında ise yatırım yapılabilir notuna sahip tahvillere girişler 9,7 milyar dolarla 23. haftasına girerken yüksek getirili varlıklara giriş de 1,3 milyar dolarla devam etti. Hazine tahvilleri 2.1 milyar dolarlık girişle 8. haftasına ulaşırken gelişmekte olan piyasaların borç tahvilleri ise 8 haftanın ardından 300 milyon dolarla ilk haftalık girişini yaşadı. Banka tahvilleri ise Nisan 2022’den bu yana 1,3 milyar doplarla en büyük girişini yaşadı.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar