Borsa günü ekside tamamladı

Borsa İstanbul BIST100 endeksi günü (-%0.69) -71.27 puan düşüşle 10.279,69 puandan kapattı, işlem hacmi 83,909 milyar TL oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul BIST100 endeksi günü (-%0.69) -71.27 puan düşüşle 10.279,69 puandan kapattı, işlem hacmi 83,909 milyar TL oldu.

Avrupa Merkez Bankası'ndan 5 yıl sonra bir ilk

Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasa beklentileri doğrultusunda üç temel politika faizini 25 baz puan düşürdü. Böylece ECB 2019'dan bu yana ilk kez faiz indirimine gitmiş oldu.

Yabancı hissede satışa devam etti

Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 31 Mayıs haftasında 528,8 milyon dolar net hisse satışı yaptı.

Bakan Şimşek'ten rezerv değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X sosyal medya hesabından TCMB rezervleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Şimşek, 'Rezervlerimiz ve makro finansal istikrarımız güçleniyor. Swap hariç net rezervlerimiz, 2020 yılı mart ayından sonra ilk defa pozitife döndü. Son 2 ayda swap hariç net rezervler 67 milyar dolar arttı. Brüt rezervler ise 143,6 milyar dolara ulaştı. Rezervlerimizin daha da artırılması için yeşil dönüşüm, enerji verimliliği ve yeni sanayi politikalarıyla sürdürülebilir cari açığa ulaşılması, doğrudan yabancı yatırımları artırmaya yönelik politikalar ve sermaye benzeri dış kaynağa erişim önem arz etmektedir. Bunu da programı kararlılıkla uygulayarak başaracağız.' ifadelerini kullandı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar