Borsa haftayı yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi günü yüzde 1,77 artışla 9.693,46 puanla kapattı. Yüzde 5'i aşan primlenme yapan bankacılık endeksi, Borsa İstanbul'u yukarı taşıyan sektör oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST 100 güne düşüşle başladıktan sonra kapanışa doğru gelen alımlarla yönünü yukarı çevirdi.

BIST 100, haftanın son iş gününe %1’e yakın düşüşle başladı. Devam eden işlemlerde 9.420 puan seviyelerinde destek bulan endeks, günün ikinci yarısında hızlanan alımlarla 9.700 puan bandını test etti. BIST 100, kapanışa doğru ise %1,5’in üzerinde değer artışı görürken 9.680 puan bandında hareket etti.

Bugün yüzde 5’in üzerinde yükselen bankacılık, endeksi yukarı taşıyan sektör oldu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar