Borsa İstanbul'da yeni rekor için o seviye önemli

Şeker Yatırım  tarafından hazırlanan BIST 100 Teknik Analizi raporunda yeni rekorların devamı için endeksin 121 bin 800 puan üzerinde kalmasının altı çizildi...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

"Güne pozitif başlayan BIST-100 endeksi 124.536 ile tarihi yeni  zirve test ederken, gelen kar satışları sonrası günü %65 düşüşle 122.747 seviyesinden kapattı.

Yükseliş kanal direncini test eden  endeks güçlü kar satışlarıyla karşılaştı. Endeksin kısa vadeli  yükseliş trendini koruyarak yeni zirvelere yönelmesi 121.800 üzerinde  tutunması gerekiyor.

Endeks bu seviye üzerinde tutundukça kısa vadede 124.600 - 124.800 aralığı ilk hedef olmak üzere yükselişine devam  etmesi beklenir.

Endeksin 121.800 altındaki kapanışlarda kar  satışlarını 118.700-119.100 aralığına doğru güçlendirerek devam  ettirmesi beklenmektedir. Kısa vadede bu aralığa düşüş yeni alımlar  fırsatı, 123.700 ve üzerine tepki yükselişi ise satış fırsatı olarak  takip edilebilir. Kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı alım  bölgesinde çift tepe oluşturarak Sat sinyali üretmesi ve momentumdaki  sert düşüş tepki alımı denemeleri oluşsa da endekste kısa vadede kar  satışlarının güçlenerek devam edeceğine işaret etmektedir.

Ancak orta  vadeli göstergelerdeki güçlü görünüm olası satışların kar satışı ve  düzeltme olarak kalarak yükseliş trendinin orta vadede devam edeceğine  işaret etmektedir. Endeksin güne satıcılı başlaması ve gün içinde  tepki alımları olsa da kar satışı baskısının devam etmesi  beklenmektedir."

Kaynak: Şeker Yatırım

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar