Borsa İstanbul'dan 2 şirkete uyarı - 07 Haziran 2016

Borsa İstanbul, Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda Sanayi A.Ş. ve Eminiş Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi sermaye kayıpları nedeniyle uyardı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformunda yaptığı duyuruda Tesco Kipa ve Eminiş Ambalaj'a uyarıda bulundu. 


Borsa İstanbul tarafından KAP'a yapılan açıklamalar şu şekilde:


Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda Sanayi A.Ş.


Payları Borsamız Yıldız Pazar'da işlem görmekte olan Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda Sanayi A.Ş. (Şirket) nin yıl sonu finansal tablolarında sermaye kaybı oranının %51 olması nedeniyle Şirketin Kotasyon Yönergesinin 35. Maddesinin 2. fıkrası kapsamında sermaye kaybını gidermesi konusunda uyarılmasına karar verilmiştir.



Eminiş Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş.



Payları Borsamızın Ana Pazarı'nda işlem gören Eminiş Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Şirket) ile ilgili olarak; Şirketin sermaye kaybını giderecek şekilde özsermayesini güçlendirmesi ve 31/12/2016 tarihli finansal tablolarına göre Kotasyon Yönergesinin 35. maddesinin 1. fıkrasının (f) bendi kapsamında sermaye kaybının oluşması halinde, Şirketin durumunun yeniden değerlendirileceği ve paylarının Borsamız Yönetim Kurulu kararı ile Yakın İzleme Pazarına alınabileceği konularında uyarılmasına karar verilmiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar