Borsa İstanbul'u kısa vadede neler bekliyor?

Yapı Kredi Yatırım'ın bugün hazırladığı analiz raporunda BIST-100 endeksinde kısa vadeli yükseliş potansiyelinin devam ettiği belirtildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım'ın konuyla ilgili raporundan yer alan bölüm şu şekilde:

"BIST-100 endeksinde kısa vadeli yükseliş potansiyeli devam ediyor

BIST100 endeksi Pazartesi günü %0,10 azalış ile 10267 seviyesi civarında bir kapanış gerçekleştirdi. Bununla birlikte beklentilerin gerçekleşmesi ardından gelen satışların alımlarla karşılanması ile BIST100 endeksi dengeli bir seyir ortaya koydu.

Gün içerisinde ASTOR, KCHOL, FROTO ve OTKAR endekse en çok katkı sağlayan hisseler olurken KONTR, ISCTR, TUPRS hisseleri endeks üzerinde en çok puan bazlı baskı oluşturanlar olarak kaydedildi.

Alt sektör endeksleri içinde ARDYZ, INDES, ATATP, LOGO gibi teknoloji hisselerindeki yükselişe bağlı olarak XBLSM bilişim sektör endeksi en çok yükselen olurken FROTO, TTRAK, ARCLK, ASTOR, OTKAR hisselerindeki yükselişlere bağlı olarak XMESY metal eşya sektör endeksi onu takip etti.

Ayrıca ECILC, CIMSA, ENKAI, OYAKC hisseleri gün içinde gerçekleşen fiyatlamalar açısından öne çıkan diğer BIST100 hisseleri oldu.

Teknik olarak bakıldığında endekste pozitif eğilim içinde 10300 seviyesinin test edildiği görülüyor. Dolar bazlı grafiklerde 318,30$ ile 2018 yılından beri en yüksek noktada bulunuyoruz. Bununla birlikte 322$ (10400-10500 bölgesi) seviyesi hedef konumunda. Mevcut pozitif eğilim içinde endeksin güne hafif yukarı yönlü bir seyirle başlamasını beklerken 10300 seviyesinin aşılması ile 10400-10500 seviyeleri sırası ile hedef olarak takip edilecektir. Pozitif eğilim içinde olası aşağı yönlü bir düzeltme olması durumunda 10230-10150-10050 seviyeleri destek olarak izlenebilir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar