Borsa vergisi ne kadar olacak? İşte detaylar

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto para yatırımlarına binde 4, Borsa İstanbul yatırımlarına ise binde 2 oranında işlem vergisi getirmeyi planlıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bütçeyi güçlendirmeyi hedefleyen Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağını önlemeye çalışırken, şimdiye kadar hiç vergi alınmayan bazı alanlara da dokunmayı planlıyor. Bakanlık, finans alanında kripto para yatırımlarına binde 4 oranında işlem vergisi getirilmesi konusunda fikir birliğine vardı.

Bu vergi, kişilerin kripto yatırımı yapmak için bankalardan kripto para borsalarına para göndermesi esnasında stopaj olarak kesilecek. Kripto para borsalarına vergi getirilmesi, dikkatleri Borsa İstanbul’a da çevirdi.

Bakanlık kaynaklarının verdiği bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı şu anda Borsa İstanbul için de işlem vergisi üzerinde çalışma yürütüyor. Kripto yatırımlardaki gibi net olmamakla birlikte, Maliye, Borsa İstanbul yatırımlarında yatırım tutarı üzerinden binde 2 oranında işlem vergisi almayı planlıyor. Böylece, örneğin 100 bin liralık hisse yatırımı yapacak vatandaş veya şirketler 200 lira işlem vergisi ödeyecek.

Gelir vergisi olmayacak

Habertürk'ten Rahim Ak'ın edindiği bilgiye göre, gelir vergisi gibi bir vergi getirilmeyecek. Bakanlık, sadece tebliğ değişikliği ile borsadan gelir vergisi alabileceği halde bunu düşünmüyor.

Öte yandan, planlanan düzenleme, kanun geriye yürütülemediği için şu andaki borsa yatırımlarını değil, bundan sonrakileri kapsayacak.

Kaynak: Ekonomim.com

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar