Borsada işlem gören 5 şirketten önemli haberler var

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

Bolu Çimento (BOLUC, Nötr): Türk Lirası cinsinden 500mn TL tutara kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine, borçlanma araçlarının vadesinin 48 ayı aşmayacak şekilde belirlenmesi kapsamında ilgili merciler nezdinde gerekli başvuruların yapılması için Şirket Genel Müdürlüğü'nün yetkilendirilmesine karar verilmiştir.

Çelebi Hava (CLEBI, Nötr): Şirketin, paylarının %99,9'una sahip olduğu, Hindistan'ın Yeni Delhi şehrinde mukim, 2010 yılından beri Yeni Delhi Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı'nda yer hizmetleri sunan bağlı ortaklığı Celebi Airport Services India Private Limited'in ("CASI"), Yeni Delhi Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı'nda sahip olduğu havaalanı yer hizmetleri lisansının,  Yeni Delhi havalimanı otoritesi Delhi International Airport Ltd. ("DIAL") tarafından açılan ihalenin sonuçlanması ile, 9 Aralık 2019 tarihinde 10 yıl süreyle yenilenmesine ilişkin görevlendirme yazısı tebliğ edilmiştir. Bu tarihten itibaren 90 gün içinde CASI ve DIAL arasında 10 yıl geçerli olacak imtiyaz anlaşması imzalanacaktır.

Garanti Bankası (GARAN, Nötr): Banka'nın takipteki krediler portföyünde yer alan toplam anapara bakiyesi 323,3mnTL olan kredi tahsili gecikmiş alacaklar 25,1mn TL'ye satılmıştır.

Türk Hava Yolları (THYAO, Sınırlı Pozitif): Türk Hava Yolları'nın Kasım'da yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre %3,7 artışla 5,7mn oldu. Yapılan açıklamada yolcu sayısının iç hatlarda %2,7 azaldığı, dış hatlarda ise %8,5 arttığı belirtildi. THY'nin yolcu doluluk oranı da Kasım'da 0,8 puan artışla %82,3 oldu. Yolcu sayısı Ocak-Kasım döneminde ise %1,2'lik azalışla 68,8mn olarak gerçekleşirken, yolcu doluluk oranı da 0.4 puanlık azalış ile %81.7 oldu.

Fonet Bilgi Teknolojileri (FONET): Şirket, 12.06.2019 tarihinde katılmış olduğu Antalya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yapılan "36 Aylık PACS Sistemi" ihalesi ve 12.07.2019 tarihinde katılmış olduğu Siirt İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan "36 ay süresince Siirt İl Sağlık Müdürlüğü VE Bağlı Sağlık Tesislerine HBYS Hizmeti Alımı" ihalesi sonuçlanmış olup, şirket uhdesinde kalmamıştır. Konu ile alakalı mahkeme süreci başlatılmıştır.

Şirket 10.12.2019 tarihinde Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan "36 ay süreli Entegre Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi (ESBYS) Hizmet Alımı" ihalesine katılmıştır. Yapılan İhaleye 4 (Dört) şirket iştirak etmiş ve 24mn TL ile en uygun teklifi firmanın verdiği bildirilmiştir

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar