Borsadaki şirketlerden bugün 7'si öne çıkıyor

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 7 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 7 şirket haberi var.

Aksa Enerji (AKSEN, Nötr): Linyit ve kömürle elektrik üreten santrallerin filtre yatırımlarını tamamlamaları için verilen süre 31 Aralık 2019 tarihinde dolmakta olup, Bolu Göynük Termik Enerji Santrali bu kapsamda değerlendirilmemektedir. Santral, halen kullanılmakta olan pülverize kömürle çalışan termik santrallere alternatif bir teknoloji olan "akışkan yataklı yakma" teknolojisi ile dizayn edilmiştir. Buna ek olarak, yerli kömürle üretim yapan termik santraller içerisinde en son çevre mevzuatının tüm gerekliliklerini yerine getiren ve "Çevre İzin ve Lisans Belgesi" ne sahip ve bunun sürdürebilir kılan bir santraldir. Avrupa Birliği'nin 2018 yılına kadar sağlanması gereken emisyon değerlerine, santralin devreye girdiği 2015 yılında ulaşılmıştır.

Doğan Holding (DOHOL, Nötr): Doğan Şirketler Grubu Holding D Yatırım Bankası'nın başlangıç sermayesinin 150mn TL'den 200mn TL yükseltildiğini duyurdu. Doğan Holding, sermayesinde %99,99 paya sahip olacağı D Yatırım Bankası'nın 150 milyon lira başlangıç sermayesi ile kuruluşuna izin almak için BDDK'ya başvurduğunu Eylül ayında açıklamıştı. Bankanın başlangıç sermayesinin 200mn TL revize edildiği; holdingin kurucu ortak sıfatıyla 199,99mn TL tutarında sermaye payı olacağı ifade edildi.

Ege Gübre (EGGUB, Nötr): Ege Gübre liman tesislerinde konteyner elleçleme operasyonları yürüten TCE Ege Konteyner ve Terminal İşletmeleri'ni 10,5mn USD bedelle satın aldığını duyurdu. Söz konusu bedelin 5 yıl içerisinde ve 6 taksitte ödeneceği; hisse devir işlemlerinin ise tamamlandığı belirtildi.

Emlak Konut GYO (EKGYO, Nötr): İstanbul Eyüp Alibeyköy Projesi İkmal İnşaatı İşi ihalesi, Emlak Konut GYO A.Ş. İnşaat Yapım İşleri İhale ve Sözleşme Yönetmeliği'ne göre, 16.12.2019 tarihinde belli İstekliler Arasında İhale Usulü (Davet) ile yapılacaktır.

TAV Havlimanları (TAVHL, Nötr): TAV Havalimanları'nın Kasım 2019'da hizmet verilen yolcu sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul Atatürk Havalimanı hariç tutulduğunda,  sadece %1 oranında artarak 4,78 milyona ulaşmıştır. Bu artışta yurtiçinde Antalya Havalimanında kaydedilen %12'lik artış önemli etken olmuştur. Diğer taraftan Ankara Esenboğa Havalimanında %11 ve İzmir Havalimanında %3'lük daralma kaydedilmiştir. Yurtdışında ise Gürcistan Havalimanları ve Tunus Havalimanında daralma kaydedilirken, Medine ve Makedonya Havalimanlarındaki artışlarla, yurtdışı havalimanları toplam yolcu sayısı artışına olumlu katkı sağlamıştır.

TAV'ın Ocak- Kasım dönemi hizmet verdiği yolcu sayısı ise Antalya Havalimanı dahil ve İstanbul Atatürk Havalimanı hariç %7 oranında artarak 84,8mn olmuştur. İstanbul Atatürk Havalimanı, kapandığı tarih olan 6 Nisan'a kadar dahil edildiğinde ise yolcu sayısı 100,9 milyondur. (Bir önceki yılın aynı döneminde Atatürk Havalimanı dahil yolcu sayısı 142,4 milyon idi).

Şekerbank (SKBNK, Nötr): SPK tarafından onaylanan 250mn TL tutarındaki ihraç tavan limitinin tamamının nitelikli yatırımcılara ihracına ilişkin süreç başlatılmış olup, ihracın 11.12.2019 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır. Nitelikli yatırımcılara satılmak suretiyle Banka'nın 250 mn TL'ye kadar ilave ana sermaye hesaplamasına dahil edilebilir borçlanma aracını ihraç edebilmesine ilişkin SPK'nın verdiği onay özel durum açıklaması ile duyurulmuştu.

Demisaş Döküm (DMSAS): Üyesi bulunduğu İşveren Sendikası Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası MESS ile fabrikada yetkili İşçi Sendikası Birleşik Metal-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlanmış olup, taraflar arasında uyuşmazlık tutanağı düzenlenmiştir. Gelinen bu aşamada yasa gereğince konu arabulucuya intikal edecektir.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar