Çimsa'dan CAC üretim tesisi yatırımı

Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş (CIMSA)'nın, Mersin fabrikasında mevcut CAC (Kalsiyum Alüminat Çimento) üretim kapasitesine ilave olarak yapılan yeni üretim tesisi yatırımı deneme üretimi ve test süreçleri tamamlanarak devreye alındı. Çimsa'nın yıllık üretim kapasitesi 65 bin tondan 131 bin tona yükseldi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş (CIMSA)'nın, Mersin fabrikasında mevcut CAC (Kalsiyum Alüminat Çimento) üretim kapasitesine ilave olarak yapılan yeni üretim tesisi yatırımı deneme üretimi ve test süreçleri tamamlanarak devreye alındı.

Konu ile ilgili KAP açıklaması şöyle:

"Şirketimizin 28 Nisan 2022 tarihli özel durum açıklamasında belirtilen, Mersin fabrikasında mevcut CAC (Kalsiyum Alüminat Çimento) üretim kapasitesine ilave olarak yapılan yeni üretim tesisi yatırımı deneme üretimi ve test süreçleri tamamlanarak devreye alınmıştır.

Devreye alınan yeni CAC üretim tesisi ile Şirketimizin CAC klinkeri üretim kapasitesi yıllık 65 bin tondan 131 bin tona yükselmiş ve böylece global CAC pazarında Şirketimiz en büyük 3. üretici konumuna ulaşmıştır.

Başta yapı kimyasalları ve refrakter üretiminde ana girdi olarak kullanılan CAC ürününe ilişkin devreye alınan yeni üretim tesisi Şirketimizin ihracat pazarlarında büyüme ve katma değerli ürün gamını genişletme hedeflerine hizmet edecektir."

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar