Citi ABD hisseleri için tavsiye yükseltti
Citigroup ABD hisseleri için tavsiye yükseltirken, HSBC CEO'su Orta Doğu kaynaklı belirsizliklerin müşteri güvenini sarsmaya başladığını söyledi.
Abone olCitigroup stratejistleri, Orta Doğu’daki savaşın yarattığı belirsizliğin, daha yüksek kaliteli ve defansif şirketlere yönelimi desteklediğini belirterek, ABD hisse senetleri için tavsiye yükseltti.
Beata Manthey’in de aralarında bulunduğu stratejistler, küresel portföy dağılımlarında “kalite/defansif eğilim” görünümüne işaret ederek ABD hisse senetleri için tavsiyelerini “nötr”den “ağırlık artır”a yükseltti.
Buna ek olarak stratejistle, enerji şoklarına karşı kırılganlık ve dolardaki güçlenmeyi gerekçe göstererek, gelişmekte olan piyasa hisse senetleri için tavsiyelerini “ağırlık artır”dan “nötr”e düşürdüler.
Citigroup’un bu hamlesi, BlackRock ve Morgan Stanley’in ABD piyasasının göreceli dayanıklılığına ilişkin benzer olumlu değerlendirmelerinin ardından geldi. Citi stratejistleri, ABD hisseleri için tavsiye yükseltme ilişkin yükseltme kararını belirsizliklerin sürmesi nedeniyle “taktiksel” olarak nitelendirdi.