Cumhurbaşkanı Erdoğan, esir takası için devreye girdi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında, İsrail, Çin, Tayland, Almanya, ABD ve Nepalli sivil rehineler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girdiğini söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail-Filistin geriliminin ardından bölgede barışın sağlanması için yürüttüğü diplomasi trafiğini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan sivil rehineler için de devreye girdi. Erdoğan'ın bölgede gerginliğin daha fazla tırmanmaması için açıklamalar yaparken, rehineler için müzakere sürecinin yürütüldüğü öğrenildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında konuya ilişkin olarak şunları söyledi: Cumhurbaşkanı Erdoğan sivillerin kurtulması için temaslar kurmuş. İsrail, Çin, Tayland, Almanya, ABD ve Nepalli sivillerin kurtarılması için Sayın Cumhurbaşkanı Hamas ile görüşme yapmış. Ancak bu temasların Ankara'da yapıldığı bilgisi doğru değil. Ankara'da fiziki bir temas yok. Bu doğrulanmadı. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü programında 'adaletli hakemlik' yapabileceklerini söylemişti. Şu zamana kadar 10 devlet başkanı ile görüştü. Rehineler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dorudan Hamas ile görüştüğü söyleniyor.

Hamas, İsrailli bir kadını çocuğuyla birlikte serbest bıraktığını açıkladı.

PEŞ PEŞE GÖRÜŞMELER

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, İsrail-Filistin çatışması ve bölgede ortaya çıkan insani sorunların çözümü için yapılabilecekler ile sükunetin sağlanması adına bölgesel ve küresel düzeyde atılması gereken adımlar ele alındı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan görüşmede, çatışmaların bölge geneline yayılma ihtimaline karşı teyakkuzda olunması gerektiğini dile getirdi. Türkiye'nin, gerilimin sonlandırılması için arabuluculuk dahil, her türlü desteğe hazır olduğunu ifade etti.

Kaynak: Milliyet

 

Kategoriler Gündem
Yorumlar