Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya ile ticaret hedefini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Başbakanı Ciolacu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlişkilerimizde yeni bir tarihi dönüşümü almış olduk. Ekonomik ve ticari bağlar ikili münasebetlerimizin lokomotifini oluşturuyor. İkili ticaret hacmimiz iki yıl üst üste 10 milyar dolar seviyesini aştı. Hedefimiz 15 milyar dolara ulaşmaktır" dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ve heyetini Yüksek düzeyli stratejik iş birliği konseyinin ilk toplantısı vesile ile misafir etmekten memnuniyet duyduğunu belirtti. Türkiye Romanya münasebetlerinin karşılıklı üst düzey ziyaretlerle her geçen gün geliştiğini müşahede ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yardımcım Cevdet Bey ile Milli Savunma ve Dışişleri Bakanlarımın son dönemde Romanya'ya yaptığı ziyaretler oldukça faydalı oldu. Başbakanlığım döneminde 2011 yılında Romanya'yla ilişkilerimizi stratejik ortaklık seviyesine taşımıştık. Bugün de Sayın Başbakan ile imzaladığımız ortak bildiriyle Türkiye Romanya yüksek düzeyli stratejik iş birliği konseyinin tesisini temin ettik. Mekanizmanın ilk toplantısına başkanlık ettik. Bu sayede ilişkilerimizde yeni bir tarihi dönemeci daha almış olduk” dedi.

Görüşmelerinde ilişkilerin kapsamlı bir şekilde ele alındığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında ekonomik ve ticari bağların, ikili münasebetlerin lokomotifini oluşturduğunu kaydetti. Karşılıklı ticaret hacminin iki yıl üst üste 10 milyar dolar seviyesini aştığını, hedeflerinin 15 milyar dolara ulaşmak olduğunun altını çizen Erdoğan, bu doğrultuda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Kaynak: Hürriyet

 

Kategoriler Gündem
Yorumlar