Dardanel hissesi neden yükseliyor?

Dardanel hissesi 2024 yılına tabiri caizse ışık hızında girdi. Şirket hissesi yılbaşından bu yana yüzde 30'a çıkan yükseliş kaydetti. Peki bu yükselişi destekleyen faktörler neler, yükseliş devam eder mi? Analistlerin hisse yorumları dikkat çekti...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dardanel hissesi 2023'ün son işlem gününü yüzde 5,04 liradan kapadı. Hisse bugün ise yüzde 4'e yaklaşan primle 6,28 liradan işlem görüyor.

Şirket hissesi yılbaşından bu yana yüzde 30'a çıkan yükseliş kaydetti.Özellikle dün sabah saatlerinde şirketten KAP'a yapılan iş anlaşması da bu durumu destekledi.

Söz konusu açıklamada, Dardanel'in MSB'nin düzenlediği konserve ve hazır yemek ihalesinde toplam bedeli 513,7 milyon TL tutarlı ihale kazandığı belirtildi.

Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"%100 oranda hisselerine sahip bulunduğumuz ve tam konsolidasyon olarak mali bilgileri şirketimiz mali tablolarında konsolide edilen satış ve dağıtım şirketimiz Dardanel Dağıtım A.Ş., Milli Savunma Bakanlığı'nın düzenlediği konserve ve hazır yemek ihalesinde toplam bedeli 513,7 milyon TL tutarlı (ihale verenin talebi ile % 20 oranda artabilecektir.) ihale kazanmıştır."

HİSSEDE YÜKSELİŞ SÜRER Mİ?

Bu sorunun kesin bir cevabı olmamakla birlikte hisseye teknik analiz bazında bakıldığında 1 aylık periyotta yükseliş potansiyelinin olduğu gözlemleniyor.

İnvesting'den alınan 'Teknik İndikatörler ve Hareketli Ortalama'dan şu verilere ulaşılıyor:

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar