Deniz Yatırım, Migros ve Halkbank'ı model portföyüne ekledi

Deniz Yatırım, Migros ve Halkbank'ı model portföyüne eklerken, İş Menkul, Otokar ve Koç Holding'i model portföyünden çıkardı. Değerlendirmede portföye alınan hisselerin detay bilgilerine de yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Deniz Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Model Portföy Güncellemesi

MGROS: Operasyonel faaliyetlerindeki pozitif gelişmeler, döviz pozisyonlarını geçmişe göre daha iyi yönetebilmesi ve uzun vadede büyüme stratejisine sahip olduğu için şirketi Model Portföyümüze 62.00 TL hedef ile dahil ediyoruz.

HALKB: Halkbank’ın 2021 yılında %73 yıllık artış ile en yüksek kar büyümesi elde edecek banka olmasını bekliyoruz. Özsermaye karlılığındaki iyileşme hızı dikkate alındığında Halkbank yakın dönemdeki sektör ortalamasına göre daha yüksek bir iskonto ile işlem görmektedir. Bu iyileşmenin fiyatlara yansıyabileceği beklentisi ile Halkbank’ı 7.70 TL hedef fiyat ile Model Portföyümüze dahil ediyoruz.

ISMEN: 15 Nisan 2020’de dahil ettiğimiz ISMEN’i %314 nominal%156 göreceli getirinin ardından Model Portföyümüzden çıkartıyoruz. İşlem hacimlerindeki artışın önemli ölçüde hisse fiyatına yansıdığını düşündüğümüz hisse için 18.00 TL olan hedef fiyatımızı koruyoruz.

OTKAR: Kar realizasyonu yaparak BİST100’den yaklaşık %109 daha iyi performans gösterdiği için Model Portföyümüzden çıkartıyoruz.

KCHOL: 16 Temmuz 2020 tarihinde eklediğimiz KCHOL’ü 22.70 TL’lik hedef fiyatımıza ulaştığı için %26 nominal getirinin ardından Model Portföyümüzden çıkartıyoruz. "

Analizin tamamı için:

https://www.denizyatirim.com/Sites/1/upload/files/Deniz_Yatirim_2021_Strateji_Raporu-3428.pdf

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar