BAYBARS SEZEN :NE OLACAK BU (BORCLU) DUNYANIN HALI

ÜSTADI dinleyen kazanıyor. Keşke ABD Başkanı ve FED Başkanı da Baybars Sezen'in uyarılarına kulak verseydi. İşte üstadın son bomba yorumu:

Abone ol
Abone ol Haberi dinle



ZAVALLI MR TIMOTHY : IMTIHAN A BIR HAFTA KALA DERSINI CALISIYOR !

  

Sevgili arkadaslar bu mansete belki sasirmis olabilirsiniz ama inanki niyetim burada "kotumserlik" kasandralari oynamak degil ama hakikaten bu soruyu sorarak dunya (ozelikle bati dunyasi) kendisini aldatarak (inanilmaz buyuk desenformasyon yaparak) inanilmaz sekilde toz pembe tablo cizerek , bizleri herhalde yanlis yolla  goturuyor dusunmeye basladim .....En son ornek ise ABD borclanirsa her sey daha guzel olacak  diye beyin yikamasi ! Cunku kim bu dunyada daha cok borclaniyorum diye sevinirki ? Ustelik ABD bir ulke gibi borcunu hic bir zaman odiyemecek dusunursek ! 

 

Yani  finas eliti buyuk sesle bize  sunu diyor: merak etmeyin daha cok borclaniyoruz ama problem yok !!!! Saka gibi ! Gelıyorlar 3 yıldan berı " anlastılar kurtadılar "....Sankı ona buna borc vermek, ekonomılerı duzeltti !

 Yani su an  bati dunyanin  icindeki yasadigi " borcu balonu" balon olmiyorda ama GOLDIE yukslisi balon oluyor .......Hakikaten saka gibi ! 


Bu yuzden sevgili arkadaslar  soruyorum ne olacak bu kendisini toz pembe gormek istiyen  ve bizleri surekli aldatan  dunya finans eliti nin hali ve aynı anda bu borclu dunyanın  halı ? 

  

NE OLACAK BU ABD AMCAMIZIN HALI ?

 

ABD yasamak ıcın sureklı borclanıyorsa ve para basıyorsa aynı anda, bugunlerde ABD de is cikartmalar devam ediyor.....

 

NASA : 9000 kisi cikartiyor .NASA bile ABD nin goz bebegi kriz icinde cunku resmen para kalmadi !


CISCO SYSTEMS : 10 000 kisi isinden ediyor...Dunyanin en buyuk fiber optik sirketi  10 yildan beri toparlanmiyor ....


GOLDMAN SACHS : 1000 kisi cikartiyor...ABD nin en buyuk yatirim bankasi son bilancosunu mercek altina alirsak bize ne diyor bir goz atalim itiyorsaniz : ticari emlak ta (AVM lerde) ciddi zarar yaziyorum.....Borsada duzgun sekilde para yapamadim ....ve en kotusu godie ye inanmadim icin ciddi para kaybettim ....Waoow ondan sonra diyorlarki GOLDMAN SACHS cok buyuk bir kurum ....Piyasa hic affetmedi : 180 dolardan GS hisse senetleri 120 lerde....


CITI : 2300 kisi......CITI hala hukumetin parsaiyla ayakta tutunyir ne yazikki ....

Durumu kurtarmak icin CITI vitrini daha guzel gozukturmek icin hiss senetlerini 10 ile carpti ( ters bolme/ reverse split ).

 

BANC OF AMERCIA : 400 kisi....BAC ise cok guzel parlak bekliyor dediler , gorceksiniz BAC eskisi gibisi olacak dediler , ne oldu BAC 18 lerden su an 9 dolara dondu cunku piyasa yutmadi !!!!!

Mr Paulson bile dunyanin en buyuk goldieci ozurdiledi hissedarlardan buyuK bir hata yaptim diye BAC hisse senetlerini alarak  ve butun BAC pozisyonu buyuk zararle satmaya mecbur oldu bugun  ..

Yazik cok yazik Mr Paulson ....GOLDIE de tamamem kalmak varken ...... 

 

Mr Obama ve Mr Bernencke ise ikiside memnuniyet arastirmalarda diplerde bulunuyor ....

 

Bu yuzden ABD nin nasil bir "super guc" oluyor acikcaci  cok merak ediyorum sevgili arkadaslar....Bir evin temelleri tamamem cokunce nasil bu ev saglam oldugunu diyebiliyorlar acikcaci anlamadim ....

Ote yandan bana diyorlarki baybars ABD savas acar toparlanmak icin , peki hangi para ile ?

Pentagon tam 75 asker projesini iptal edincemı?, savunma butcesi 200 Milyar dolar kesintiye gidincemı ! ve bugun Beyaz Saray resmen ben borc edemeden ayakta kalamam derkenmı !!

 

Bu yuzden  soruyorum  : ne olacak ABD amcamizin hali ?

 

ABD IFLAS EDECEKMI : GERI SAYIM DEVAM EDIYOR : -7 GUN  !

 

2 Agustos a 7 gun  kala , Mr Obama hala henuz gelmek istemiyen bir borclanma anlasma pesinde....yanı hala 2.4 Trılyon dolar pesınde !.


 Yani ABD hala taze para pesinde ve tekrar borclanmaya calisiyor (ABD de su an  42 eyalet  butcesiz bulnuyor ve gelir kaynak kalmadi ABD hukumeti  yeterince vergi toparliyamiyor  )...Yani hala borcunu borcla kapatmaya calisiyor.....Hatirlatmak gerkiyorsa bu borc kimin ellinde, 5 Trilyon ABD hukumet ellinde , 8 Trilyon kamu sektorunde, 1.6 T CIN in ellinde 900 Milyar Japonya nin ellinde ve 350 Milyar Inglitere ellinde..hemen sonra Korfez ulkeler ve Brezilya geliyor...

Yani ABD iflas ederse , kim birinci gider anladiniz....

 

Ama geliyorlar merak etmeyin ABD iyi gidiyor , dunya cok guzel gidiyor...

Evet durmadan borclanan bir ABD ve bati dunyasi nasil iyi gitmek ise ?  ABD borclanma tavanini yaklasik 20 trilyon dolara yukseltmeye calisiyor ama merak etmeyin  bir problem yok diyorlar..

Fakat hemen bir yunanistan 10 M verilemedi icin en buyuk korku flimi oynatiyorlar dunya cokecek diye ...

 

Yani ABD daha da borclanarak, ustelık 10 yil surece 4 trilyon dolar harcama kesintiye giderek (ozelikle kamuda  ve egitimde ) nasil guclu bir ekonomi oluyorki ?

 

Sevgili arkadaslar , tekrar hatirlatmak gerekiyorsa : 2 Agustos da ya ABD daha cok  borclaniyor ve astronomik borcunu daha da artiriyor ve AAA notunu kaybeder....ve orta vadede ( 6 ay ıcınde ) Dunya deprem yasiyor. Ya borclanamiyor ve ABD resmen iflas ediyor ve Dunya an da deprem yasiyor..Ne yazıkkı ABD medyaları bır yıldan berı  AB tantana yapa yapa butun  dunya ya ABD nın gercek durumunu gızlemeye calıstı ....Bu yuzden Dunya yenı uyanıyor dıyebılırız !

 

 Ve ABD borclanmasi bir cozumdur masali buyuk bir desenformasyon dan baska bir sey degil sevgili arkadaslar cunku onceden belirtigim gibi ABD asronomik borcunu daha cok astronomik seviylere tasimasi  br cozum degil ve dunya icin en buyuk tehdit olusturuyor ...

  

Neden mi sorarsaniz ?

 

DUNYA SIKILMIS BIR LIMON A DONDU ! :

 

ABD nin tekrar astronmik sekilde dunya icin en buyuk tehdit sebebi cok basit sevgili arkadaslar : ABD daha da borclanarak  daha da cok para basacak demek ve dolar da da cokecek demek , yani  ABD  200 km ile   ciddi sekilde dogru "hyperenflasyon " otobanına a ilerliyor .Ve onunla beraber butun dunyayi kazaya dogru goturuyor.....

 

Ne yazikki butun dunya uyumaya devam ediyor ve 2011 de orta dogu da olaylari tekrar yasıyacagız gibi gozukiyor....Neden mi ? Cunku ABD surekli para basarak ve borclanarak butun dunya da emtia ve gida fiyatlari yukariya cekiyor ! buda butun dunya da enflasyonist baskiyı daha da artırıyor ....Ornek : son haftadir sekerdeki (tekrar zirvelere geldi 32 dolar) copper (bakir)  yukselisi ve bekleyis de  bugday ....Petrol ise tekrar ciddi yukari harekete gecmek uzere ......Yani gida fiyatlarin tekrar yukselise gecmesi sadece ve sadece ABD nin sorumsuz sekilde tekrar borclanmasindan  ve para basmasindan beklentisinden kaynaklaniyor ....Buda bu sefer enflasyon degili ama hyperenflasyon canavari gundeme getirecektir, yani dolarda muazzam bir cokus ....

 

Tabi bu hyperenflasyon geldigi gun tek care agresif sekilde faizleri artirmak olacaktir.....

 

Maalesef ABD medyalar o kadar gerceklerden uzakki ABD borclanacak ve piyasalar cosacak masalini anlatmaya calisiyorlar ! Sanki borclanmak finans sistemi daha guzel hale getirecek ...

 

Bu yuzden bugun FED baskani sure parklıa basa basa ve borclana borclana dunyayi sıkılmış bir limona haline getirdi ! Yani dunyanin tadi kalmadi artik diyebiliriz .....

Ve bu yuzden gida ve emtia fiyatlar simdiden bunun kotu kokusunu yeniden aldi diyebiliriz.....

Yani sevgili arkadaslar bu 6 ay icinde gida  + tarim (agriculture)  ve emtia larda ciddi bir yukselisine hazirlaniyor.......Ayni anda enflasyon ve faiz artirim super donemine hazir olun !

 

Yanı dunya da butun basılan para borca gıttıgı ıcın , reel ekonomıler cıddı sekılde daralmıs oldu ve bu yuzden dunya sıkılmış bir lımona dondu dıyebılır...Yanı FED lımonu sıka sıka (yanı para basa basa) sımdıde para kalmadı !

 

Sikayetiniz varsa....direk Mr Bernencke ye gonderebilirsiniz.....Yani ABD akili is yapiyor borclanarak zannedenler icin , Q3 gelince (para basma bolum 3) enflasyon fuze gibi kalktiginda ABD nın denılen ekonomıstlerın yuzlerini cok merak ediyorum ....

 

Sanki ABD nın daha cok borclanması dunyayı daha guzel hale getırecek....ABD nın sımdı borclansa bıle , ıflasını sadece 6 ay ertelettır ... ABD gbı bır ulke  sureklı astronmık sekılde borclanması tek sonu ıflas etmek ! Cunku hıc bır zaman borcunu odemekte nıyetınde degıl !

 

Ne yazikki ABD ekonomıstlerı ayni ezber den gidiyor: anlamadilarkki 3 yildan beri ABD butun dunya ya ciddi zarar veriyor surekli borclanarak ve para basarak ! ve bundan tek faydalanan  muthesem GOLDIEcimiz !

 

ADINI GOLDIE KOYDUM........

 

Cunku bati dunyanin sorumsuz sekilde daha da  cok borclanmasi ve para basmasi  sistemi daha da bozuyor ekonomileri daraltmıs oluyor (cunku butun para borca gidiyor) ve sonunda para birimlerini yok ediyor (para basarak para birimlerini degerini kaybedıyor) ve sonucta bu ortam tek birisine yariyor : GOLDIE ve kucuk kardesine SILVER !

 

Bugun ne yazikki butun bati dunya oyle borc bataklardakı (ABD AB Japonya) hic bir hukumet bugun borcunu odiyecek hale gelemiyecek fiyatlaniyor ..

Mesela Yunanistan duzene girmesi icin 30 yil surekli 6% buyumesi gerekiyor ....ABD ise her gun 4/5 Milyar borc yapiyor .... Nereye kadar dunya borclanacakki soruyorum sevgili arkadaslar ? Kim bu dunyada omur boyu borcile ayakta tutunabildiki, hic bir zaman borcunu odemedigi halde ustelik .

Bu yuzden ABD nin borclanmasi dunya icin ciddi buyuk yuk olacak sevgili arkadaslar ...Cunku ne yazikki bu yuku ne ABD ne Dunya kaldirabilecektir....Yani bir gun (ve o gun cok hizli yaklasti) bu borc balonu cok kotu patliyacak butun dunyanin yuzune .......

 

Peki diyeceksinizki , iflas etmekten borclanmak daha iyi olmamiz mi ? Hayir cunku iflasini sadece erttetmis oluyorsunuz ve etrafinizi daha buyuk tekileli ortama sokuyorsunuz....Yani bazen borcunu temize cekmek ( yani iflas etmek ) surekli borc etmekten daha iyidir....Cunku ABD boyle devam ederse, 2015 te borclanma limiti 25 Trilyon dolar i gecmesi bekleniyor ....Yani butun dunya resmen ABD nin astronomik borcu korkusuyla yasiyacaktir. omur boyu ....patliyana kadar......

 

Bu yuzden  bu dunyanin tek kahramani, tek durust leri gercekleri goren , krizlere ve  balonlarina karsi kendisini korumak tek yol, ve tek dostunuz.....Adini GOLDIE koydum !

 

Ve bugun GOLDIE sisti , GOLDIE dusecek  diyenler, GOLDIE yi 700 dolardan beri kaciran finans elitdir ...(yani butun ABD medyalar hukumetler ekonomistler  ve analistler) ......Cunku sisen GOLDIE degil sevgili arkadaslar ama sisen dunyanin borcu dur...

 

GOLDIE bir emtia degil artik ama krizlerin en buyuk barometresi oldu diyebiliriz....Ama dunya GOLDIE yi anlamadigi icin onundeki buyuk krizi ongorememekte hale geldi ......

 

GOLDIE her zaman bir balon patlamasi  en buyuk ongostergesidir (2000 de Nasdaq balon veya 2008 de mortgage balon palaması gibı).....Ve bu sefer GOLDIE resmen bati dunyanin "borc balonu" patlamasını fiyatilyor diyebiliriz.....

 

Bu yuzden ABD borclanabilecek ve GOLDIE cokecek diyenler butun ABD medyalar hakikaten cok komikler cunku tam tersine GOLDIE 10 yildan beri ABD nin  surekli borclanmasiyla beraber yukariya gidiyor (ocak ayinda yazimlarda daha cok detayca okumak istiyorsaniz

 

Tekrar hatirlatmak gerekiyorsa : 2007 de ABD borclanma limiti 5 Trilyon dlardan 2011 de 14 Trilyon dolar a cikiyor......GOLDIE ise 650 dolardan 1600 dolar yukseliyor !!!!

 

 

AGUSTOS AYI : ALTIN AY !

 

Bu yuzden sevgili arkadaslar , kendinizi hazirlayin cunku Agustos ayinda GOLDIE cimiz butun goldielere cennetin kapisini acacaktir  ....Yani 5/10 Agustos gibi GOLDIE bizlere mini sov yapmaya hazirlaniyor  diyebilirim......

Tabi GOLDIE unutmayinki sadece  kendisine inanlara ve temiz kalpleri  kazandirir !

 

SILVER zaten hazir ....pozisyonu aldi simdiden .....

 

GOLDIE sinyali verdigi an ......GIDA PETROL ve TARIM gaza basacaktir.......

Yani GOLDIE  butun ailesi ile uccaktir bu sefer.....

 

PARITE Ise GOLDIE den sinyal bekliyor .....(ne yazikki ABD nin butun AB ye dikkati cevirmek taktigi yine suya dustu cunku dolar endeksi bir turlu yukselemiyor !!!!!) ....Cunku PARITE buyuk 1.50/1.60 sova hazirlaniyor diyebilirim .....

 

.Bunun tek sebebi : ABD nin tekrar borclanmasi + Para basmasi dolarda muhazam bir cokus getirecektir ......Yani  medyalarin  "AB cokuyor" tantanasi hc bir seye yaramadi !

Cunku AB ye hic bir sey olmiyacaktir sevgili arkadaslar .....Cunku AB nin astronomik  borc problemi yoktur ve ustelik gercek bir ekonomiye sahip ! 

 

 

Baybars bize bir hedef ver  diyorsaniz......Macuz vermiyorum sevgili arkasdaslar cunku uykunuzdan olursunuz o zaman ! Ancak sunu diyebilirim : GOLDIE de asil BUYUK sov baslamadi !

 

Bu yuzden bu dunyanin hali pek iyi gozukmuyorsa , GOLDIE nin ALTIN dunyasi her zaman zirvede parliyacak gibi gozukuyor.

 

SEVGI ve ALTIN ile kalin !

 

Saygilarimla ve Sevgilerimle

 

Her zaman kalbinle hareket eden sevgili dostunuz Baybars SEZEN

Alias GOLDEN boy .

 

Kategoriler Gündem
Yorumlar