Doğan Holding hisse yorumu ve hedef fiyat 2024

Gedik Yatırım, Doğan Holding için hedef fiyatını 17,50 TL, tavsiyesini ise 'Endeks Üstü Getiri' olarak korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gedik Yatırım, Doğan Holding için hedef fiyatını 17,50 TL, tavsiyesini ise 'Endeks Üstü Getiri' olarak korudu.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

Şirketin finansal sonuçları 31 Aralık 2023’teki satınalma gücüne göre düzeltilerek, enflasyona endeksli olarak açıklanmıştır. Holding, 2023 yılında 297 mn TL net kar (yıllık: reel +%28) açıklamıştır. Petrol ürünleri segmentinin sulandırıcı etkisinin artık devam etmemesi, operasyonel marjlarda güçlü artışa neden olmuştur. Otomotiv segmentindeki nispeten daha güçlü operasyonel marjlarla organik büyüme, Karel'deki güçlü operasyonel karlılık görünümüyle birlikte Holding’in 2023 yılında konsolide operasyonel karlılık figürleri desteklemiştir.

Diğer taraftan, enerji segmenti figürleri konsolide rakamları baskılamıştır. Hepiyi Sigorta ve D Yatırım Bankası büyümeleri ise yıllık bazda güçlüdür. Güçlü operasyonel sonuçlar temel olarak otomotiv ve sanayi segmentinden kaynaklanmaktadır. Otomotiv segmenti gelirleri yıllık %212 artışla 20,1 milyar TL olurken, MG ve Suzuki’nin güçlü satış hacimleri sonrası FAVÖK %206 yükselişle 2,2 milyar TL olmuştur. Sanayi segmenti gelirleri yıllık daha sınırlı %19 artışla 17,4 milyar TL olurken, segmentin inorganik büyümesi sayesinde FAVÖK 3 milyar TL olarak açıklanmıştır (2022: -305 mn TL). Karel'in 2023'te 1,0 milyar TL FAVÖK elde etmesi, yıllık bazda %941 oranında reel FAVÖK artışı sağlamış ve bu da Holding'in konsolide rakamları üzerinde oldukça güçlü bir etki yaratmıştır.

2023 yılı itibariyle Holding’in solo net nakdi 695 milyon dolar olmuştur. Düşük marjlı işlerden çıkış hedefi/stratejisi ile potansiyeli bulunan sektörlerde inorganik büyüme iştahını grubun geleceğe yönelik nakit akışı görünümü açısından olumlu buluyoruz. Karel ve Insider gibi son yatırımlar, teknoloji şirketleri, Maksipak'ın entegrasyonu, büyüyen ambalaj sektörü, Doğan Yatırım Bankası'nın piyasaya sürdüğü yeni ürünleri beğeniyoruz.

Mediterra Capital (bir özel sermaye şirketi) ile doğrudan erişim sağlayan işbirliği ve Galatawind aracılığıyla yenilenebilir enerji sektörüne yapılacak yatırımlar önümüzdeki birkaç yılda güçlü bir büyüme katalizörü olabilir. Holding net aktif değerine (NAD) göre yaklaşık %50 iskontolu ve düzeltilmiş finansallara göre 0.66x PD/DD ile işlem görmektedir. Finansal sonuçların hisse üzerindeki etkisini nötr olarak değerlendiriyoruz.

Şirket hisseleri için; 12 aylık hedef fiyatımızı 17,50 TL ve tavsiyemizi ‘’Endeks Üstü Getiri’’ olarak koruyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar