Doğuş Oto hisse yorumu: Hedef fiyatını belirledi

Halk Yatırım, DOAS-Doğuş Otomotiv için hedef fiyatını 372,7 TL'den 362,1 TL'ye düşürdü, tavsiyesini "al" olarak korudu

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Halk Yatırım'ın hazırladığı raporda yer alan detaylar şu şekilde:

"Fiyatlama avantajının azalmasıyla gerileyen marjlar, Doğuş Otomotiv'in 2023'te uyguladığı etkin maliyet yönetimi, araç bulunabilirliğine bağlı olarak elde ettiği fiyatlama avantajı ve operasyonel giderlerini kontrol altına almasının desteğinde operasyonel marjlarında iyileşme takip ettiğini gördük. 2023 yılında yurt içi pazarın genelinde güçlü seyretmesiyle birlikte şirket, satış adetlerini %44 artışla 124 bin seviyesine yükseltti. Doğuş Otomotiv'in enflasyon muhasebesine göre düzeltilmemiş finansallarına göre, 2023'ü %154 artışla 118,6 milyar TL ciro, %156 artışla 20,1 milyar TL FAVÖK ve %127 artışla 17,7 milyar TL net kar ile tamamlamasını bekliyoruz.

DEĞİŞKENLİKLER ÖNEMLİ

2024 yılında ise, yurt içi pazarın 2023 yılında görülen güçlü büyüme trendinin aksine, finansal koşullardaki sıkılığın gelişimine bağlı olarak farklı eğilimlerin gözlenebileceğini düşünüyoruz. Perakende satışların geçen yıla göre daha düşük seviyelerde gerçekleşebileceğini ve filo talebinin kredi koşullarına bağlı olarak değişebileceğini düşünüyoruz. Bir taraftan Doğuş Otomotiv'in yalnızca yurt içinde faaliyet göstermesi nedeniyle, sıkılaştırıcı para politikalarının talep tarafında diğer sektör şirketlerine kıyasla daha belirgin hissedileceğini; diğer taraftan özellikle en erken yılın ikinci yarısından itibaren enflasyon gelişimine bağlı olarak sıkı koşullarda yaşanabilecek rahatlamanın öne çıkabileceğini tahmin ediyoruz.

Bu doğrultuda; Doğuş Otomotiv'in 2024 yılında satışlarının %42 artışla 168,9 milyar TL, FAVÖK'ün %7 artışla 21,6 milyar TL ve net karının ise %8 azalışla 16,4 milyar TL olarak gerçekleşmesini bekliyoruz. 2024 yılında ise, Skoda hariç satış adeti tahminimiz ise 121 bin araç seviyesinde bulunurken; geçen yıla göre %3 azalış işareti veriyor.

Doğuş GYO'nun satın alınmasıyla yeni bir yol haritası izlenecek. Doğuş Otomotiv geçtiğimiz yıl toplam 5,1 milyar TL bedelle Doğuş GYO'yu satın aldı. Doğuş GYO, elinde bulundurduğu projelerle 2023 sonu itibariyle 10,1 milyar TL'lik portföy değerine sahip. Uygulanmakta olan sıkılaştırıcı para ve mali politikaların GYO sektörüne olası etkileri nedeniyle gerçekleşen satın alma işleminin Doğuş Otomotiv finansallarına katkısının zaman alabileceğini düşünüyoruz. Diğer taraftan, Doğuş GYO'nun satın alınması için kullanılan döviz bazlı kredinin finansal giderler üzerinde baskı oluşturmasını bekliyoruz.

Riskler; şirketin sadece yurt içi pazarda faaliyet göstermesi nedeniyle, enflasyonda hızlanma ve kur ataklarının iç talepte keskin düşüşe neden olması durumunda savunmasız kalması; uygulanmakta olan sıkılaştırıcı para politikalarının gecikmeli etkileriyle birlikte hane halkı talebinde öngörülenin üzerinde azalış ve filo talebinin beklentimizin altında kalması halinde satış adeti tahminlerimizdeki farklılaşmalar, hedef fiyatımız üzerindeki risk unsurları arasındadır.

Değerleme. Sektöre yönelik satış adeti tahminlerimizde yaptığımız aşağı yönlü revizyonlara ek olarak; azalan fiyatlama avantajının marjlar üzerindeki etkisini dikkate alarak modelimizi güncelliyoruz. Bu doğrultuda; DOAS için 12 aylık hedef fiyatımızı 372,70 TL’den 362,10 TL’ye hafif aşağı yönlü revize ediyor; 'AL' yönünde bulunan tavsiyemizi ise koruyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar