​Dolar/TL 2,11 sınırına yaklaştı

Türk lirası varlıklara olan talebin devam etmesiyle bankalararası piyasada dolar/TL, en düşük 2,1052'yi gördükten sonra şu dakikalarda 2,11 sınırında işlem görüyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

30 Nisan Çarşamba günü Enflasyon Raporu’nun sunumunda TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın gelecek aylarda kademeli faiz indiriminin gündeme gelebileceğinin yanı sıra sıkı duruşun korunacağını açıklaması dolar/TL'de görülebilecek bir yükselişi sınırlarken, dış ticaret açığının beklentilerin altında kalması da Türk lirasını destekledi.



Yurt içi piyasaların resmi tatil nedeniyle kapalı olduğu dün, uluslararası piyasada TL varlıkları değer kazanmaya devam ederken, dolar/TL 2,1037 ile son 3 haftanın en düşük seviyesini görmüştü.

Bugün bankalararası piyasada güne 2,1059 seviyesinden başlayan dolar/TL, 2,11'in üzerine çıkarak en yüksek 2,1116 seviyesini gördü. Şu dakikalarda dolar/TL 2,1060-2,1110 bandında hareket ederken, gün içinde en düşük 2,9156 seviyesini gören euro/TL şu dakikalarda 2,9237'den alıcı buluyor.

Analistler, bugün ABD’de nisan ayı tarım dışı istihdam verisinin takip edileceğini belirterek, ABD'de düşük büyüme verisinin ardından, istihdam ve işsizlik verisinin öneminin arttığını kaydediyor.



Dolar/TL'nin aşağı yönlü hareketin devam etmesi durumunda sırasıyla 2,10 ve 2,0830 seviyesinin destek olarak takip edileceğini, olası yükselişlerde ise ise 2,12 - 2,13 seviyelerinin direnç konumunda olacağını öngörüyor.



Konuyla ilgili olarak görüşlerini aktaran Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, dolar/TL'nin seçim sonrası teknik dinamiklerin en iyi çalıştığı ürünlerden biri olduğunu belirterek, kurda başlayan düşüşte  2,09'un yeniden önemli destek konumunda olduğunu ifade etti.



Bu bölgeye doğru olacak geri çekilmelerin dolar lehine değerlendirilmesi gerektiğini düşündüklerini ifade eden Doğan, "Teknik olarak da temel olarak da kurun bu seviyenin altında kalıcı bir hareket başlatma ihtimalini düşük görüyoruz. Yukarıda ise 2,1285 yine en önemli direncimiz olacak. Buranın tekrar geçilmesi bu sefer 2,1535 ve hatta 2,17 dirençlerini gündeme getirebilir. Bu nedenle günlük işlemlerde bu dirence yakın yerlerden aşağı yönlü pozisyon alanların, makul bir stop loss bulundurmaları faydalı olacaktır" dedi.

Kategoriler Gündem
Yorumlar