Dolar/TL'de son durum

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 18.74’ün üzerinde başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçtiğimiz gün saat 22.00’de ABD Merkez Bankası’nın (Fed) aralık ayında gerçekleştirdi toplantısına dair tutanakları yayınlandı. Fed, 4 toplantıda üst üste 75 baz puan faiz artırdıktan sonra aralık ayında faiz artırım hızını yavaşlatarak 50 baz puanlık bir yükseltime gitmişti. Fed politika faizini yüzde 4.50 seviyesine çıkarmıştı. 

Fed’in ileriye dönük projeksiyonlarına dair faiz politikasının ipuçlarının arandığı Fed toplantısında piyasaların beklediği gibi bir parasal gevşeme mesajı çıkmadı. 

Tutanaklar Fed üyelerinin gelecek ay yapacakları toplantıda faizi 50 baz puan daha artırıp artırmayacağı veya faiz artırım hızını bir kez daha düşürüp düşürmeyeceği konusunda bir ipucu vermedi. 

Tutanaklarda finansal koşulların "gereksiz" gevşemesinin fiyat istikrarını sağlama çabalarına zarar vereceği konusunda uyarıda bulunuldu. 

Fed cephesinden gelen şahin mesajlar sonrasında piyasada sert hareketler görülmedi. 

Dün 103.831’e kadar gerileyen dolar endeksi günü 104.261’den tamamladı. Endeks bugün 104.162’den işlem görürken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3.713 ile primli seyrediyor. 

DOLAR/TL HAFİF PRİMLİ 

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününe 18.74’ün üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda hafif primli bir seyir izleyerek 18.75 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 18.72, en yüksek ise 18.76 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 19.97 lira ile primli seyrediyor. 

Konular Dolar
Kategoriler Ekonomi
Yorumlar